Четверг , 28 Март 2024
Мир

США розширили список санкцій за зв’язок із “Путіновим кухарем”

США внесли до списку санкцій трьох росіян і п’ять компаній, пов’язаних із російським бізнесменом Євгеном Пригожиним, якого ЗМІ називають “кухарем Путіна”

Про це із посиланням на Міністерство фінансів США повідомляє “Радіо Свобода”.

Причинами обмежень, зокрема, стали втручання в американські вибори, а також незаконна активність Пригожина в Судані, йдеться в заяві Держдепартаменту.

Читайте також: США можуть запровадити санкції проти Путіна. Відповідний законопроєкт уже в Сенаті

Серед компаній, що потрапили під обмеження – петербурзька фірма “М Інвест”, одна компанія із Судану, одна з Китаю та дві з Гонконгу.

За даними Держдепартаменту США, суданська компанія Meroe Gold Cо. Ltd має стосунок до так званої “приватної військової компанії Вагнера”, імовірно пов’язаної із Пригожиним.

Мінфін США зазначає, що “М Інвест” у Судані дискредитувала протестувальників, які прагнуть до демократичних реформ. Решта компаній із оновленого списку санкцій надавали Пригожинові фінансові послуги. Таким чином вони дозволяли бізнесменові ухилятися від санкцій і здійснювати глобальні угоди, у доларах США зокрема.

Читайте також: Німеччина ініціює в ЄС аналіз загроз із боку Росії

“Євген Пригожин і його мережа використовують природні ресурси Судану для особистої вигоди та поширення шкідливого впливу по всьому світові”, – завив міністр фінансів Стівен Мнучин. На думку фінансового відомства, Пригожинова діяльність в африканській країні свідчить про російську підтримку авторитарних режимів й експлуатацію природних ресурсів.

У списку фізичних осіб – Ігор Лавренков (він, як стверджується, безпосередньо пов’язаний із Пригожиним), Андрій Мандель і Михайло Потепкін.

Пригожин мав стосунок до кейтерингових компаній, які працюють із Кремлем. Він є одним із російських громадян, проти яких у США офіційно висунуті звинувачення у втручанні у вибори. Стверджується, що він фінансував так звану “фабрику тролів” у Петербурзі.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...