Вторник , 19 Март 2024
Политика

Той, хто агітує за російськомовну Україну, насправді агітує за Росію від Ужгорода до Владивостока – Портников

Так звані “депутати народної ради ЛНР” майже одноголосно – 42 голосами із 43-х – ухвалили рішення щодо проголошення російської мови єдиною “державною мовою” окупованої території

Про це пише для “Еспресо” Віталій Портников.

До цього “державних мов” “офіційно” було дві – російська й українська, хоча сфера застосування української мови, зрозуміло ж, була значно обмеженою.

Читайте також: Під Радою Разумкова закликали сушити лапті на Ростов. ФОТО

Це рішення – реальна демонстрація того, яку долю окупант насправді готує для України, української мови, українського народу в разі, якщо територія нашої країни буде окупована Росією або до влади тут прийде проросійський уряд запеклих колабораціоністів.

Воно доводить, що всі ці розмови про “дві державні мови” в Україні, регіональні мови, “захист російськомовного населення” і таке інше – усього лише пропагандистська мішура, перехідний етап. Росії та її прихильникам в Україні не є потрібною рівноправність російської та української мов.

Їм потрібно тільки одне – щоб української мови не було. А була російська мова. І щоб українського народу не було. А українців мали за росіян. І щоб України не було. А Україну вважали Росією. Просто регіоном Росії, і крапка.

Читайте також: Значна частина українців дивиться на себе й на свою культуру очима росіян

Коли я намагався пояснити цю просту істину років п’ять-шість тому, мене звинувачували в “націоналізмі” й “неповазі” до тих українців, хто не бажає повернутися до рідної мови, кому “какая разніца” – аби країна була успішною та багатою.

Але Путін усе довів за мене. І луганські “депутати”-колабораціоністи разом зі своїми “колегами” в окупованому Донецьку все доводять за мене. Вони просто виганяють з окупованих територій все українське. Людей – убивають. Мову – маргіналізують. Саму територію хочуть приєднати до Росії.

Які ще докази вам потрібні? Що ще має статися, щоб довести навіть найнетямущим із вас просту істину: той, хто агітує за російськомовну Україну, насправді агітує за Росію від Ужгорода до Владивостока?

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.