Пятница , 29 Март 2024
Политика

КВУ: Друга сесія Верховної Ради була “надзвичайно скандальною”

Друга сесії Верховної Ради IX скликання була «надзвичайно скандальною». Про це сьогодні заявив голова Комітету виборців України Олексій Кошель на брифінгу, де було оприлюднено дослідження про підсумки роботи другої сесії ВР.

«Ми отримали цілу палітру скандалів, від переписування до фактів з біографії окремих народних депутатів», – зазначив він. За словами Кошеля, так званий «турборежим» визначався «переважно тим, що депутати працювали у нічному або пізньовечірньому режимі». 
Голова КВУ зазначив, що якщо порівнювати другу сесію ВР IX скликання із відповідними показниками VIII скликання, то випливає висновок, що у нинішнього скликання «відсутній будь-який план дій, бо якщо у VIII скликанні була коаліційна угода і принаймні депутати фракцій могли орієнтуватися на положення цієї угоди і хоча б приблизно розуміти план дій для парламенту на півроку, на рік». Кошель додав, що робота нинішньої ВР «відзначається більшим хаосом у законодавчій роботі».

Голова КВУ зазначає, що парламент IX скликання характеризується «відсутністю необхідності шукати діалог, компроміс у сесійній залі». За його словами, у ВР минулого скликання, незважаючи на те, що була коаліція «Європейська Україна», пошук компромісу був.

Він додав, що у нинішньому парламенті це «призводить часто до голосувань без обговорень, часто голосувань «в сліпу» і це є достатньо великий негатив».

Кошель зазначив, що також досить низькою є якість законопроектів. За його словами, за перші три місяці роботи нинішнього парламенту Міністерство фінансів України «забракувало, тобто дало негативні висновки на 53% законопроектів», вказуючи на те, що коштів на реалізацію тих чи інших законодавчих напрацювань у бюджеті просто немає. 

Голова КВУ зазначив, що парламент IX скликання досить часто характеризується «прийняттям законодавчих рішень низької якості». При цьому Кошель додав, що одна з причин – відсутність необхідності пошуку компромісів у сесійній залі з метою пошуків голосів.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...