Суббота , 20 Апрель 2024
Происшествия

“Завершення епохи бідності так і не почалось”, – політолог про проект Держбюджету-2022

Проект Державного бюджету на 2022 рік не зазнав суттєвих змін порівняно із минулорічним. Нині в його основі лежить логіка збереження принаймні поточного стану в економічній і соціальній галузях.  

Про це в ефірі українського телеканалу сказав політолог Андрій Миселюк, передає UAINFO.org.

“Цьогорічний проект Державного бюджету – не стільки розвитку, скільки підтримки, аби утримати поточну ситуацію принаймні на поточному рівні в умовах суттєвих економічних складнощів, поширення COVID та енергетичної кризи», – сказав він.  

“Але загалом завершення епохи бідності так і не відбулось, тому що за понад 7 років жодних пишних обіцянок політиків не було виконано. Щоб епоха бідності скінчилась, потрібні зміни в економіці. І замість розмов про реформи, їх слід реально проводити”, – додав Андрій Миселюк.  

Політолог нагадав, що проектом бюджету, зокрема, передбачено збільшення фінансування Міністерство цифрової трансформації України, РНБО і Фонду розвитку підприємництва. Разом із тим, підвищення мінімальної заробітної плати відбулось лише на 200 грн – до 6700 грн. Водночас розмір середньої заробітної плати становитиме понад 15 тис. грн.  

“Зростання зарплат відбувалось не співставно до зростання економіки. Тобто, влада грала в популізм, а зараз має врівноважувати свої бажання показати, що вона опікується інтересами народу з реальною ситуацією в економіці. Адже економіка повинна забезпечувати реальний приріст, інакше матимуть місце інфляція та інші негативні наслідки”, – пояснив він.  

За його словами, твердження представників парламентської опозиції про те, що не було враховано їхніх правок, є безпідставними.  

“Сказати, що жодної правки не було враховано – це перебільшення. Правки опозиції було враховано, зокрема, щодо зменшення дохідної частини бюджету: суттєво зменшені надходження від азартних ігор (президент обіцяв 8 млрд грн, а в бюджеті залишається 672 млн грн), також зменшений акциз на випуск тютюнових виробів та ввезення імпортованих товарів”, – сказав він. 

“Тобто якісь групи змогли пролобіювати вигідні їм правки”, – додав Андрій Миселюк.  

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Количество жертв обстрела Одесского района выросло

Количество жертв, погибших из-за обстрела Одесского района украинского государства 10 апреля продолжает...

В Риге началось расследование против мужчины, сорвавшего украинский флаг

В центре столицы латвийского государства мужчина сорвал флаг украинского государства.

В Гонконге макака заразила человека редким вирусом через укус, приемник коронавируса

Мужчина на данный момент находится в критическом состоянии в отделении интенсивной терапии.

Сколько людей пострадало от ночной атаки ВС РФ по Харькову?

В Харькове из-за попадания российского БПЛА в дом частного типа во время...