Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

Ілон Маск зізнався, що у нього синдром Аспергера

Засновник компаній Tesla і SpaceX Ілон Маск виступив як запрошений ведучий у легендарній гумористичній передачі Saturday Night Live (SNL) на американському каналі NBC. Під час шоу він зізнався, що у нього синдром Аспергера, і трьома словами обвалив курс криптовалюти Dogecoin, про яку він неодноразово писав у своєму Twitter.

Про це пише ВВС, інформує UAINFO.org 

“Мій виступ сьогодні – дійсно історичний, адже я перша людина з синдромом Аспергера, яка стала ведучим SNL. Або принаймні перший, хто в цьому зізнався”, – заявив Маск на початку свого виступу.

Він також зізнався, що іноді публікує “дивні речі”.”Але просто так працює мій мозок”, – пояснив Маск і вибачився перед тими, кого він міг зачепити своїми висловлюваннями.

“Я заново винайшов електромобілі, і я відправлю людей на Марс на космічному кораблі. Ви думали, я буду спокійним і нормальним хлопцем?” – сказав він.

Синдром Аспергера – вроджений і невиліковний розлад психіки, одна з форм аутизму. Розлад впливає на комунікативні навички людини. Класичний обсесивно-компульсивний розлад передбачає, що у людини присутні нав’язливі думки, які викликають тривогу, і щоб її позбутися, людина робить якісь повторювані дії. Один з найяскравіших прикладів – страх зараження або бруду: в такому випадку людина може постійно мити руки.

Ілон Маск відомий своєю неординарною поведінкою, його висловлювання в соціальних мережах не раз приводили до значних коливань курсу акцій Tesla і коштували йому самому сотні мільйонів доларів. На Маска подавали в суд за наклеп, він також вживав наркотики в прямому ефірі.

У 2018 році проти нього виступив американський фінансовий регулятор, оскільки він заявив у Twitter, що планує вивести Tesla з ринку й зробити її приватною корпорацією. А коли пандемія Covid-19 призвела до закриття заводу Tesla в Сан-Франциско, він став публічно протестувати проти карантинних обмежень. У своєму Twitter він назвав паніку через коронавірус “дурістю”, а рекомендації не залишати свої будинки “примусовим позбавленням волі”, описуючи їх як “фашистські” і такі, що порушують конституційні права.

Влітку минулого року він оголосив про плани позбутися усього, що у нього є, оскільки майно його “обтяжує”. А через кілька днів після цього Маск потішив Twitter новиною, що його новонародженого сина зватимуть “X Æ A-12 Маск”.

Три слова, які обвалили Dogecoin

У програмі SNL також виступила мати Маска Мей Маск. “Я в передчутті свого подарунка на День матері. Я сподіваюся, це не Dogecoin?”, – запитала вона сина. “Так, це він”, – відповів Маск.

Ілон Маск цього року неодноразово згадував Dogecoin у своїх твітах, що позитивно позначалося на курсі цієї криптовалюти.

Наприклад 1 квітня Маск оголосив про плани SpaceX відправити Dogecoin на Місяць. За пів години після його твіта вартість криптовалюти на криптобіржі Binance зросла на 20% до $0,062, а потім продовжила зростання.

До початку шоу SNL за участю Маска ціна Dogecoin становила $0,66, і фанати цієї криптовалюти сподівалися, що Маск в ефірі скаже що-небудь, що підніме її курс ще вище.

Під час ефіру Маск дійсно говорив про Dogecoin – і спочатку все було для цієї криптовалюти добре, поки щось пішло не так. Ведучі багато разів ставили йому питання, що таке Dogecoin, – і Маск пояснював, що вона з’явилася як жарт на основі інтернет-мема, але з часом зміцніла.

“Це майбутнє валюти. Це неспинний фінансовий інструмент, який захопить світ”, – сказав бізнесмен.Тоді один з учасників програми уточнив у нього: “Так що, це шахрайство?”. “Так, це шахрайство!” – погодився Маск і засміявся.

Реакція ринку не змусила себе чекати. Після шоу курс Dogecoin упав до 0,5 долара – і потім продовжив падіння.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.