Пятница , 19 Апрель 2024
Мир

У США пес-терапевт отримав звання почесного доктора наук

Вірджинський політехнічний інститут нагородив почесним званням доктора наук собаку емоційної підтримки.

ДовідкаСобаки емоційної підтримки допомагають зняти стрес і стабілізувати настрій в людей, яким необхідна психологічна допомога. У США такі собаки можуть перебувати разом із власниками у місцях, де зазвичай вхід із тваринами заборонений. – 8-річного лабрадора на прізвисько Лось. Чотириногий служив у консультаційному центрі навчального закладу, де протягом років допомагав студентам, які страждали через психічні розлади.

Про це повідомляє сайт університету.

Лось розпочав свою службу в університеті у 2014 році разом з трьома іншими собаками психологічної підтримки. За шість років він зустрічався з тисячами студентів, які потребували допомоги через психічні розлади – всього за його участю провели 7,5 тисячі консультацій і 500 заходів, які пропагували важливість піклування про психічне здоров’я.

Торік за свій вклад у боротьбу студентів із тривожністю, депресією та психічними травмами Лось отримав нагороду «Тварина-герой» від Асоціації ветеринарів Вірджинії.

Трент Девіс, який працює в консультаційному центрі університету вже 10 років, розповів, що його пес Лось допомагає студентам відчути комфорт і розслабитися під час бесіди з психологами.

«Студенти багато говорять про те, як Лось зламав стереотипи довкола психічної підтримки в кампусі. Ветеринари, на жаль, дуже часто стикаються зі складнощами. У них високий ризик самогубств, і професія може бути вкрай тривожною. Він по-справжньому допомагав студентам і співробітникам Вірджинського політехнічного інституту і отримав визнання», – розповів Девіс в інтерв’ю CNN.

Нещодавно в Лося виявили рак. Його лікуванням наразі опікуються ветеринари інституту, які вважають, що пес успішно вилікується.

Доктор Лось мало що може зробити зі своїм науковим ступенем, але з нетерпінням очікує виздоровлення, щоб знов працювати зі студентами, купатися та перетягувати канат.

thebabel.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...