Среда , 24 Апрель 2024
Видео

Адаптивний карантин зазнає змін, Україну ділитимуть на чотири зони. ВІДЕО

Із 1 серпня в Україні посилюватимуть чи послаблюватимуть карантин в окремих містах і районах областей

Про це в в інтерв’ю “Українському радіо” заявив Віктор Ляшко.

“Ми відмовилися від тотального загального карантину на території всієї держави, а запровадили адаптивний карантин, який із 31 липня – можна сказати, вже з 1 серпня – розпочне працювати інакше, ніж було до цього впродовж останніх півтора місяця”, – зазначив головний санлікар.

Читайте також: Голова ВООЗ певен, що COVID-19 можна зупинити й без вакцини – назвав основний інструмент

Чиновник пояснив: “Якщо область п’ять днів поспіль буде перевищувати чотири загальнонаціональні індикатори, які були до цього, ми цю область розкладемо на райони й міста обласного значення – і кожен район покаже свій внесок у стан захворюваності коронавірусної хвороби”.

Відтак, за Ляшковими словами, залежно від того, який відсоток дає район або місто обласного значення, його виокремлять або в зелену, або в жовту, або в помаранчеву, або в червону зони.

“Червона – це найкритичніша, в якій зачиняють усе, як у нас було в березні-квітні на території всієї держави”, – наголосив заступник міністра охорони здоров’я.

“І якщо є червона зона, то це триває доти, доки внесок у загальну захворюваність в області не зменшиться – й область не перейде в помаранчеву, жовту чи зелену, – додав посадовець. – Коли три дні ми бачимо, що показник кращий, ми переводимо цей район в іншу зону”.

Читайте також: Кабмін продовжив карантин

Головний санлікар уточнив, що “зелена зона – це загальнообов’язкові вимоги, які сьогодні є: не можна заходити у громадські будівлі без маски на обличчі, потрібно дотримуватися соціальної дистанції, потрібно мити руки й обробляти їх антисептиком, й одна людина на п’ять квадратних метрів”.

Жовта – це “буферна зона”, що, як зазначив Ляшко, не дуже відрізняється від зеленої за обмеженнями, але стає попереджувальною. Там заборонено відвідувати будинки літніх людей, лікарні, соціальні установи.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Розслідувачі з’ясували, що перед санкціями медведчуківські літаки сховали у Швейцарії (відео)

Мова йде про швейцарське містечко, в якому юридично прописана фірма "Інтернешнл Трейдинг...

Торговля наркотиками, пытки и убийства мирных жителей. Захватчик рассказал о “русском мире” в ОРДЛО (видео)

Новиков "не зря повоевал на Донбассе, прибарахлился и вовремя оттуда свалил, а...

Окупанти хочуть наших грошей: як російський репер заробляє водночас у загарбаному Донецьку й у Києві (відео)

Раніше він неодноразово гастролював у Криму. Теж незаконно. Заборона на в'їзд в...