Вторник , 19 Март 2024
Видео

Замість дітей віддав собі. Зеленський оселився на відремонтованій за державний кошт “дачі Ющенка”. ВІДЕО

Після виходу матеріалу “Схем” про переїзд Володимира Зеленського на державну дачу в Кончу-Заспу під Києвом Офіс президента підтвердив цей факт

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

В ОПУ зазначили, що це “тимчасово”, і додали, що “глава держави в липні 2020 року продав будинок у селі Іванковичах у Київській області”.

“Президент України із сім’єю тимчасово мешкатиме в державній резиденції “Конча-Заспа”, – йдеться в повідомленні.

“Схеми” встановили, що президент Зеленський користується державною дачею на території резиденції “Конча-Заспа” Державного управління справами біля Києва, а саме – “будинком №29”. У цьому маєтку, також відомому як “дача Ющенка”, напередодні зробили ремонт за державний кошт.

До обрання у владу Зеленський засуджував політиків, які користуються державними пільгами та привілеями за рахунок бюджету, і стверджував, що державні резиденції треба “віддати дітям”.

Ремонт “будинку №29” розпочався наприкінці 2019 року. Майже 200 тисяч гривень із державного бюджету витратили на послуги з “аварійно-відновлювальних робіт із поточного ремонту будинку”, ще 110 тисяч гривень пішло на “ремонт системи пожежної сигналізації” – про це свідчать дані із сайту публічних закупівель ProZorro.

Про те, що дачу готують “під Зеленського”, журналістам ще в березні підтвердили два джерела – одне в Управлінні державної охорони, друге – із доступом до самої резиденції. У липні Володимир Зеленський почав користуватися державною дачею, йдеться в розслідуванні.

6 липня знімальна група “Схем” зафіксувала, як президентів кортеж ввечері після завершення робочого дня попрямував у бік Конча-Заспи та заїхав на режимну територію державних дач і виїхав звідти лише вранці.

Наступного дня Зеленський так само ночував тут. Також журналістам вдалося зафіксувати, як цими днями зранку з території державних дач виїжджала автіка його дружини Олени Зеленської.

7 липня президент опублікував на сайті електронних декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновому стані, у зв’язку з тим, що продав будинок і земельну ділянку в Іванковичах. Родинний маєток Зеленського придбала дружина заступника керівника фракції “Слуга народу” в парламенті Юрія Кісєля – за 13 мільйонів гривень.

“Схеми” звернулися за коментарем до Державного управління справами, але там на запит журналістів поки не надали відповіді. І не відреагували на дзвінки.

Окремо “Схеми” звернулись до керівника “Будинку відпочинку “Конча-Заспа”, щоб запитати, чи надовго Зеленському надали держдачу. Він лише повідомив, що перебуває у відпустці. За іншими робочими номерами цієї установи на телефонні дзвінки не відповідали.

Журналісти звернулись також до Сергія Борзова, який донедавна був керівником ДУС, він повідомив, що в державній дачі №29 “мешкав президент Віктор Ющенко у свою каденцію. І ще він жив при президентові Януковичу. Вони 2014 року виїхали, і більше там ніхто не мешкав”.

Як облаштована ця державна резиденція, українці побачили після Революції Гідності у 2014-му, коли її після 10 років користування залишив Віктор Ющенко, тоді її навіть планували продати. Це – триповерховий маєток більше ніж на дві тисячі квадратних метрів із кількома гектарами огородженої території навкруги. Будинок має чотири спальні, ліфт, кінозал, більярдну, солярій, сауни, басейн і масажний кабінет.

“От тільки протягом п’яти років резиденцію, схоже, так ніхто і не придбав. А тепер цим привілеєм за держкошт вирішив скористатися Володимир Зеленський, хоча до обрання у владу він засуджував політиків за це”, – йдеться в сюжеті “Схем”.

“Нехай у цих резиденціях живуть дітки якісь. Ну якісь табори відпочинку, якісь люди, яким це дійсно потрібно. Ці резиденції – я не бачу в них взагалі ніякого сенсу. Коли ми їздимо по Європі, ми бачимо старі резиденції королів, що це сьогодні? Це все – для екскурсій”, – так на той час кандидат у президенти Зеленський відповідав на запитання журналістів “РБК-Україна”, чи користуватиметься він державними резиденціями в разі перемоги на виборах.

“Мене б на один тиждень туди відправити, якби це було можливо. Я б їм влаштував! Кортежі – нах*! Пільги ваші – нах*! Дачі – нах*! Щоби простий вчитель жив як президент. А президент жив як учитель”, – слова Володимира Зеленського з відомої сцени серіалу “Слуга народу”, який став ідеологічним та іміджевим підґрунтям приходу актора в політику.

При цьому користування дачею керівником держави не є порушенням закону.

У постанові Верховної Ради від 1992 року в поточній редакції зазначено, що главі держави “на період перебування на посту президента надаються заміська резиденція та службова квартира в м. Києві. Після виходу у відставку президентові України довічно надається державна дача з необхідним обслуговуванням, охороною і транспортним забезпеченням”.

“Матеріально-технічне, соціально-побутове забезпечення діяльності президента України” здійснює Державне управління справами, йдеться в положенні про цей орган.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Розслідувачі з’ясували, що перед санкціями медведчуківські літаки сховали у Швейцарії (відео)

Мова йде про швейцарське містечко, в якому юридично прописана фірма "Інтернешнл Трейдинг...

Торговля наркотиками, пытки и убийства мирных жителей. Захватчик рассказал о “русском мире” в ОРДЛО (видео)

Новиков "не зря повоевал на Донбассе, прибарахлился и вовремя оттуда свалил, а...

Окупанти хочуть наших грошей: як російський репер заробляє водночас у загарбаному Донецьку й у Києві (відео)

Раніше він неодноразово гастролював у Криму. Теж незаконно. Заборона на в'їзд в...