Среда , 24 Апрель 2024
Общество

Частині Росії та Криму загрожує водна катастрофа: російський вчений назвав терміни

На європейській частині Російської Федерації та у захопленому РФ Криму неминуче буде катастрофічне становище з водою, якщо до 2035 року не піти на якісь нововведення й не захищати річки від забруднення.

Водна катастрофа також загрожує Оренбурзькій, Курганській, Волгоградській, Ростовській, Астраханській областям, Краснодарському та Ставропольському краю і Калмикії, повідомив pnp.ru науковий керівник Інституту водних проблем Російської академії наук Віктор Данилов-Данильян, інформує УНІАН.

Співрозмовник зазначив, що в РФ вода нерівномірно розподілена – за Уралом зосереджено 80% запасів, а європейській частині країни дістається лише 20%. Водночас велика частина населення й господарства знаходиться в європейській частині держави.

“…на європейську частину Росії до 2035 року неминуче чекає катастрофічне становище з водою, якщо не впроваджувати інновації й не захищати річки від забруднення…”, – сказав експерт. 

У Мінприроди РФ повідомляли, що у розпорядженні країни станом на 2020 рік перебували 4 565 кубічних кілометрів запасів води, які поновлюються. У відомстві підрахували, що запаси води в Росії зросли на 8,1%.

Нагадаємо, Україна забезпечувала до 85% потреб Криму в прісній воді. Вода надходила на півострів через Північно-Кримський канал, який з’єднував головне річище Дніпра з півостровом.

Навесні 2014 року РФ захопила Крим і назвала “своєю територією”. Київ та низка західних країн не визнали півострів “російським” й запровадили проти РФ санкції.

Після окупації Криму Київ вирішив припинити постачання води на півострів. 

Спочатку псевдовлада півострова говорила, що через це проблем з водою немає, а пізніше скаржилася на дії Києва. У Криму через брак води запровадили низку заходів. Зокрема, постачання води споживачам скоротили.

Українська влада не раз заявляла, що відновлення поставки води до Криму можливе після того, як півострів повернеться під контроль Києва.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.

Почему не стоит говорить человеку “Будь здоров”? Объяснение психолога

Когда люди слышат что кто-то чихнул, зачастую все отвечают ему "Будь здоров",...