Пятница , 29 Март 2024
Общество

Вчені з’ясували, що рівень цукру в крові впливає на важкість захворювання на COVID-19

Швейцарський науковий проект Blue Brain створив нейронну мережу, що проаналізувала 400 тис.досліджень про коронавірус, з метою зрозуміти, чому одні люди переносять хворобу безсимптомно, а інші потрапляють до лікарень і помирають.

В ході дослідження команда Blue Brain виявила, що найбільш часто згадується така біологічна змінна, як метаболізм глюкози. Дослідники сфокусувалися на роботах, що розглядали рівень цукру в крові в контексті респіраторних захворювань і коронавірусу. Так вони змогли вивчити роль цього показника на різних етапах інфікування і захворювання, інформує УНІАН.

Виявилося, що високий рівень глюкози пов’язаний з більш важким перебігом COVID-19: від ураження легень до тромбозів і поліорганної недостатності. Саме ж підвищення показника може викликати аномальний метаболізм, прийом ліків або внутрішньовенне введення моноцукру. 

Blue Brain підкреслює, що результати не підтверджені експериментально, і називає свої висновки гіпотезою. 

Перед цим зв’язок між тромбозом і щепленням від коронавірусом з’ясували німецькі вчені. За словами вчених з Франкфуртського університету ім. Гете та Університету Гельмгольца Ульма, проблема полягає в аденовірусних векторах, які обидва виробники використовують для доставки спайкового білка вірусу Sars-Cov-2 в організм людини, передає ТСН з посиланням на EurekAlert.

УНІАН

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.