Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Міжнародні військові навчання в Чорному морі добігли кінця. ФОТО

У Чорному морі завершилися ювілейні двадцяті міжнародні навчання “Сі Бриз”

Про це повідомляє “Арміяinform”.

Цього року у зв’язку з пандемією коронавірусу навчання проходили лише в морській і повітряній компоненті. Всього до навчань “Сі Бриз – 2020” залучили близько двох тисяч осіб із восьми країн, понад 20 кораблів, а також літаки, гвинтокрили тощо. Крім України та США, у навчаннях взяли участь військові Болгарії, Грузії, Норвегії, Румунії, Іспанії та Туреччини.

Читайте також: США й НАТО підготували росіянам сюрприз у Чорному морі

Усі завдання маневрів у Чорному морі виконані в повному обсязі. Керівники навчань “Cі Бриз – 2020” від української та американської сторін подякували всім учасникам за високий рівень фахової підготовки й ефективне виконання завдань. За їхніми словами, ці навчання вкотре продемонстрували високий рівень співпраці між Україною та США й регіональними союзниками та партнерами для забезпечення готовності й оперативної сумісності в Чорноморському регіоні.

Читайте також: Посол окреслив військову допомогу, на яку Україна може розраховувати від США

Однією з особливостей цьогорічних навчань була спільна дистанційна робота двох штабів, з яких власне здійснювали управління “Сі Бризом – 2020”. Один штаб був розташований безпосередньо в Одесі, а другий – у місті Рота (Королівство Іспанія) в морському операційному центрі 60-го з’єднання надводних кораблів 6-го флоту ВМС США. Це було своєрідним ноу-хау як для українських військових моряків, так і для наших американських партнерів. Роботу штабів вели в режимі постійного обміну інформації. Дистанційно проводили планування всіх заходів, а зрештою і саму практичну реалізацію безпекових операцій у Чорноморському регіоні.

Ще однією особливістю навчань стало те, що під час виконання спільних дій уперше було відпрацьовано елемент практичних стрільб зі знищення морських цілей із застосуванням озброєння вертольота. Крім того, вперше в рамках “Сі Бризу” проведено ескортування патрульного протичовнового літака P-8 Poseidon ВМС США.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.

Как справиться с сезонной аллергией? Советы аллергологов

Для людей, которые страдают аллергией любого формата, начало весны и лета может...

Как безболезненно завершить отношения? Советы психологов

Разрыв отношений - всегда о боли и полученном опыте, который травмирует человека.