Вторник , 19 Март 2024
Общество

Троє ексміністрів відкинули пропозицію скандального Шкарлета про співпрацю

Тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти та науки після свого призначення запросив колишніх очільників міністерства до участі в колегії при МОН

Про це сам Сергій Шкарлет розповів в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“Я запросив усіх міністрів освіти до участі в колегії міністерства. Хтось погодився піти в колегію, хтось не погодився, але потім деякі особистості розказують, що є застереження щодо української мови чи ЗНО…Я тому вас усіх і запросив, шановні колеги, щоб ви в громадському середовищі мали змогу, якщо маєте певні застереження стосовно Шкарлета, висловити їх у громадському середовищі на камеру, публічно і сказали: “Тут є червоні лінії, їх переходити не можна”, – заявив Шкарлет.

При цьому, за його словами, колишні міністри освіти Сергій Квіт, Лілія Гриневич і Ганна Новосад відмовилися прийняти його запрошення до участі в колегії.

Причини відмови Новосад Шкарлет пояснив так: “Мені телефоном вона взагалі не відповіла. Колеги з міністерства їй телефонували, я так розумію, що вона відмовилася”.

Читайте також: Науковиця пояснила, як одне рішення множить на нуль усю нашу освіту й науку

А ось так т. в. о. міністра освіти й науки пояснив негативну відповідь від ексочільника МОН Сергія Квіта: “Сказав, що це його принципова позиція. Але, враховуючи те, що він є голова Національної агенції [із забезпечення якості вищої освіти] і є одним із учасників освітнього процесу, я хотів би, щоб і він був. І як міністр, і як голова агенції, яка дійсно бере участь у підвищенні якості освіти”.

Стосонво ще однієї екскерівниці МОН Лілії Гриневич, то Сергій Шкарлет вважає, що її критика на його адресу є “необґрунтованою”, адже вона теж не погодилася до участі у колегії: “Якщо не пішли й потім якісь застороги та коментарі – ну це якось неконструктивно, як я вважаю. Я запросив усіх міністрів до співпраці, щоб висловлювали, якщо я зробив певний крок, який колегія, громадськість, колишні міністри вважають хибним, вони на колегії можуть це поправити й виставити певні “червоні лінії”. Я всіх запросив до діалогу”.

На уточнення видання, чи запрошував він і міністра часів Януковичевого режиму Дмитра Табачника, Сергій Шкарлет сказав, що ні.

“А він є в Україні чи як? Табачнику не пропонував”, – відповів т. в. о. міністра освіти.

Від початку появи інформації про те, що Шкарлет може очолити МОН його колишні керівники Квіт, Гриневич і Ганна Новосад послідовно виступали проти такого призначення.

Читайте також: Після призначення звинувачуваного у плагіаті та корупції ексрегіонала з МОН пішов заступник міністра

При цьому сам Шкарлет зазначає, що ніколи не критикуватиме “жодного зі своїх колег”, які очолювали міністерство до нього.

“Моя посада сьогодні є політичною. Я гратися в оцінки своїх колег не буду сто відсотків”, – заявив т. в. о. міністра освіти та науки, зазначивши, що на його думку, “кожен із міністрів додав (сто відсотків додав) 5, 10, 15 кроків у розвиток вищої освіти”.

25 червня уряд призначив колишнього ректора Чернігівського національного технологічного університету Шкарлета тимчасовим виконувачем обов’язків міністра освіти і науки України. Свого часу він балотувався в депутати Чернігівської обласної ради від “Партії регіонів”. Шкарлета звинувачують у плагіаті й корупції.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Список возможных убежищ для донецких беженцев расширился на две области

Жителей Донецкой области, которые прошли через эвакуацию могут найти убежище в ещё...

“Дія” опубликовала свой исходный код, где и как его получить?

Теперь государства, которым интересен опыт украинской цифровизации могут понять логику основного в...

Как назначить дату из “Дії” в календарь не выходя из приложения?

Получить государственные услуги так же просто, как заказать доставку, либо записаться на...

Единый номер спасения: принцип работы линии 112

Начиная с июля прошлого года в украинском государстве постепенно начали внедрять единый...