Вторник , 19 Март 2024
Политика

Європі доведеться робити вибір між газом РФ та підтримкою України: Джонсон заявив про ризики ескалації

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що його країна підтримує Україну в протистоянні з Російською Федерацією, тому що віддана демократичним цінностям та суверенітету. Також він наголосив, що Європі доведеться зробити остаточний вибір між російським газом та захистом України.

Про це британський прем’єр заявив під час виступу в Лондоні 15 листопада, повідомляє пресслужба уряду Великобританії. Джонсон звернув увагу, що на кордоні між Україною та Росією продовжує зростати напруга/

За словами Джонсона, Великобританія, як і інші європейські країни, віддана демократії та свободі, тому неухильно буде й надалі на боці України у протистоянні Росії.

“Коли ми говоримо, що підтримуємо суверенітет і цілісність України, це не тому, що ми хочемо протистояти Росії. Це тому, що ми маємо прихильність до демократії та свободи”, – сказав Борис Джонсон.

Також у своєму зверненні він зачепив тему нового газового трубопроводу з Росії до Німеччини “Північний потік 2”, наголосивши, що незабаром Європа має зробити вибір.

“Ми сподіваємося, що інші європейські країни можуть визнати, що скоро чекає вибір між дедалі більшою кількістю російського газу в гігантських нових трубопроводах та захистом України з відстоюванням миру та стабільності”, – зазначив прем’єр Британії.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.