Четверг , 28 Март 2024
Политика

Прем’єр Грузії назвав умову повернення Саакашвілі до України

Прем’єр-міністр Грузії Іраклі Гарбавшілі дав зрозуміти, що Тбілісі не збирається видавати Міхеїла Саакавшілі Україні, поки він не відбуде тюремний термін, згідно з винесеним йому заочно вироком. При цьому голова уряду висловив упевненість, що затримання Саакашвілі не стане причиною погіршення україно-грузинських відносин.

“Якщо він бажає повернутися в Україну, то може це зробити через шість років після виконання тюремного покарання за вироком грузинського суду”, – заявив Гарібашвілі в ефірі телеканалу “Імеді” увечері в неділю, 3 жовтня, інформує ZN.UA.

Прем’єр зазначив, що Саакашвілі вимагає відпустити його в Україну, громадянином якої він є.

“У нас сьогодні дуже хороші, братські відносини з Україною. Саакашвілі навіть у в’язниці не стане причиною погіршення наших міждержавних відносин”, – запевнив Гарібашвілі.

За його словами, затримання Саакавшілі запобігло великій провокації. За даними грузинських спецслужб, на 3 жовтня було нібито заплановано 10-тисячний протест проти фальсифікації виборів, і експрезидент мав «несподівано з’явитися в натовпі».

“Після того як поліції довелося б його затримувати, за однією з версій передбачалася ліквідація декількох опозиційних лідерів, щоб покласти відповідальність за це на чинну владу з усіма витікаючими наслідками”, – розповів Гарібашвілі.

Він запевнив, що оперативникам вдалося дезінформувати Саакшвілі, переконавши в тому, що ситуація в Грузії неконтрольована, і цей план легко вдасться реалізувати.

Гарібашвілі кілька разів у зневажливому тоні відгукувався про Саакашвілі, називаючи його «хворою людиною», і висловлював співчуття у зв’язку з тим, що він дев’ять років очолював Грузію.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.