Пятница , 29 Март 2024
Политика

“Зустріч із Меркель несе загрозу”. Павло Клімкін виявив нову небезпеку для України

Зустріч Володимира Зеленського та Ангели Меркель може бути потенційно небезпечною для України.

Про це в інтерв’ю “Обозревателю” заявив ексміністр закордонних справ України Павло Клімкін.

Колишній міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив побоювання у зв’язку з можливими результатами майбутньої зустрічі президента Володимира Зеленського з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель. Ексміністр припускає, що ця зустріч є потенційно небезпечною, оскаільки Меркель з метою скасування джерела нестабільності для Європи буде чинити якийсь тиск на Зеленського, який буде змушений піти на неприйнятні компроміси.

Клімкін гіпотетично припускає, що канцлерка може сказати: “Володимире, бачиш, я скоро йду. Я є великою фанаткою України. Ти не знаєш, якою буде наступна адміністрація, яким буде наступний уряд у Німеччині. Краще домовся зі мною на цих умовах”.

Далі міністр коментує: “Я бачу великі ризики. У чому мета Меркель? Не створити нову спіраль нестабільності. Меркель як фанатка стабільності це дуже добре розуміє. І розуміє, що ситуація може розхитуватися або всередині країни, або з Росії. Путін, на жаль, дуже добре це вміє… Німеччині потрібна спокійна ситуація з Україною, щоб не створити джерело нестабільності для всієї Європи. Як із військової точки зору, так і з точки зору енергетичної безпеки “.

Ексміністр “не збирається засуджувати президента” за якісь результати, але дав пораду: “Я думаю, перед тим, як зустрічатися з Меркель, Зеленському або комусь із його команди слід обов’язково спробувати сконтактувати з американцями, з Євросоюзом, з поляками і побудувати чітку матрицю нашої гри. Час для цього є, хоча його й трохи “.

У ситуації, коли представників України швидше за все не запросять за стіл переговорів щодо “Північного потоку-2”, Клімкін швидше сподівається на ключове партнерство з США і вважає, що президенти України та США будуть “відчувати один одного і в майбутньому… мінімально довіряти один одному”.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...