Пятница , 29 Март 2024
Политика

КВУ назвав головних прогульників Верховної Ради

Відвідування парламенту депутатами погіршилося

Як повідомляє UAINFO.org, про це сповістив Комітет виборців України

КВУ проаналізував, як парламентські фракції та групи відвідували пленарні засідання Верховної Ради під час роботи четвертої сесії. Нагадаємо, що вона почался торік у вересні, а добігла кінця – у січні цього року.

Головними прогульниками виявилися нардепи групи “За майбутнє”: у КВУ з’ясували, що в середньому протягом сесії на пленарні засідання реєструвалася лише третина членів групи – 36%.

Читайте також: Розрекламований міф. За рік роботи в турборежимі Рада прийняла менше законів, ніж попереднє скликання – КВУ

Низькими показники реєстрації виявилися й у члені проросійської ОПЗЖ. Лише 40% її представників у середньому реєструвалися на засіданнях Верховної Ради.

Ліпші показники відвідування мають “Батьківщина” (51%), група “Довіра” (56%) і “Голос” (58%).

Натомість серед лідерів за відовідним показником опинилися “Європейська солідарність” і “Слуга народу”. Першість виборола “ЄС”, 63% депутатів якої в середньому були зареєстровані на парламентських засіданнях. У “слуг” – 62%.

За словами голови КВУ Олексія Кошеля, четверта сесія виявилася найменш продуктивною за час роботи нового складу Ради. Впродовж сесії нардепи працювали лише 28 сесійних днів.

Читайте також: КВУ: У Єрмака вп’ятеро більше радників, ніж у Зеленського

Що ж до причин погіршення відвідуваності, то, на Кошелеву думку, тут верто загадати нещодавні місцеві вибори, до участі в яких по суті була залучена частина парламентарів, насамперед у ролі агітаторів.

Також на відвідуваність Верховної Ради вплинула й загальна ситуація з коронавірусом, що фактично заблокувала роботу парламенту, зауважив голова КВУ.

“Попри форс-мажорні обставини перелік лідерів та аутсайдерів Ради серед фракцій і груп по суті не змінився. Депутати окремих фракцій і груп безвідповідально ставляться до виконання своїх депутатських обов’язків та ігнорують пленарні засідання, на яких не відбувається принципових для них голосувань”, – підкреслив Кошель.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...