Вторник , 16 Апрель 2024
Политика

Міністр розповів, що стоїть на заваді зустрічі Зеленського з Орбаном

Дмитро Кулеба назвав два елементи, яких бракує для зустрічі президента України із прем’єр-міністром Угорщини в липні

Про це міністр закордонних справ розповів сьогодні, 25 червня, на спільній пресконференції з угорським міністром зовнішньої економіки і закордонних справ, повідомляє УНІАН.

Читайте також: Планами створити “угорський” район влада пішла на неприйнятні поступки Будапештові

Пресконференція Дмитра Кулеби й Петера Сійярто відбулася в Києві за результатами засідання міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічної співпраці.

“Наша сьогоднішня зустріч – це один із елементів підготовки до саміту на найвищому рівні – зустрічі президента Зеленського та прем’єр-міністра Орбана. І ми виходимо з того, що сьогоднішній підписаний протокол [за результатами засідання українсько-угорської комісії з питань економічної співпраці] – це одна з таких підвалин, один із таких елементів підготовки до підписання меморандуму між Угорщиною та Україною під час саміту, який охопить увесь спектр питань нашої двосторонньої співпраці”, – заявив Кулеба.

Читайте також: Кулеба запевнив, що Україна не зливає українські інтереси на Закарпатті

За його словами, на шляху до саміту між Україною та Угорщиною на вищому рівні є ще два елементи. “Перший – це зустріч комісії з питань національних меншин. Сьогодні ми домовилися, що ця комісія зустрінеться на рівні співголів найближчим часом, і я гарантував, дав слово Петерові [Сійярто], що ми цю зустріч проведемо, і наші співголови проведуть дуже ретельний огляд ситуації із захистом прав осіб, які належать до національних меншин, і підготують можливі рішення для нашого руху вперед й усунення непорозуміння”, – зауважив очільник МЗС.

Що ж до другого зі згаданих елементів, то, як сказав Кулеба, із угорською стороною були узгоджені подальші кроки щодо засідання робочої групи з питань освіти. “Ця структура має провести зустріч до візиту прем’єр-міністра Орбана до України”, – зазначив урядовець.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...

США хотят наказать Иран за нарушение резолюций ООН

США планируют изучить пути привлечения Ирана к ответственности за неправомерные действия в...

Украина осудила иранскую массированную атаку на Израиль

Украина высказала свою позицию относительно атаки Ирана по Израилю.

Что Зеленский заявил о планах Путина на счёт Харькова?

Путин желает захватить город Харьков, тем не менее, Украина делает всё, что...