Четверг , 28 Март 2024
Политика

Влада й “червоні лінії” на Донбасі: якщо Зеленський обдурював нас учора, чи не зробить він те ж саме завтра?

Голова Офісу президента України Андрій Єрмак запевняє, що “червоні лінії”, які країна не повинна переступати у переговорах із окупантом, у нього – і, зрозуміло, у президента Володимира Зеленського – на підкірці

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба називає ці лінії: неможливість прямого діалогу з маріонетками, встановлення контролю України над кордоном, неможливість проведення виборів за присутності російських військ або їхніх найманців, реінтеграція окупованих територій на українських умовах, щоб ці райони не мали ніякого “права вето” на рішення загальнонаціонального характеру.

Читайте також: Пан або пропав: три умови, які визначать майбутнє України

Чудові “червоні лінії” – особливо коли вони на підкірці! Підтримую обома руками! Але тоді потрібно сказати правду: Україна веде переговори сама із собою, а не з Росією.

Тому що те, чого хоче Путін – так це того, щоб Україна перетнула “червоні лінії”. Щоб почалися прямі перемовини Києва з маріонетками з окупованих Донецька та Луганська. Щоб контроль над кордоном був повернутий тільки після виборів, а самі вибори пройшли під дулом автоматів російських окупантів і їхніх посіпак. І щоб “окремі райони”, над якими Кремль збереже контроль, мали право вето на європейську та євроатлантичну інтеграцію України. А для чого, власне, Путін захоплював Донбас? Щоб подарувати його Зеленському, Єрмаку й Кулебі? Аж ніяк, дзуськи!

Читайте також: Ексміністр пояснив, чому мінське поповнення, попри свій позитив, жодних результатів не матиме

Найголовніше, що “червоні лінії”, про яких кажуть соратники Зеленського – це ті самі “червоні лінії”, які не збирався перетинати колишній президент Петро Порошенко. Чим “червоні лінії” Зеленського відрізняються від “червоних ліній” Порошенка? І виходить, що Зеленський брехав своїм співвітчизникам, коли говорив, що припинити війну дуже просто, потрібно “просто перестати стріляти” й домовитися з Путіним. Виходить, що Зеленський і зараз помиляється, коли продовжує прагнути до нових контактів із Путіним? Або як?

Тому єдина реальна гарантія неперетинання “червоних ліній” – це зовсім не обіцянки Зеленського, Єрмака або Кулеби. Якщо претендент Зеленський обманював нас учора, то президент Зеленський обдурить нас завтра.

Єдина гарантія неперетинання “червоних ліній” – це повернення до влади патріотичних сил. Поки при владі популісти – Україна в небезпеці.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...