Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Вакарчук вирішив скласти мандат нардепа

Народний депутат від “Голосу” Святослав Вакарчук заявив про складання мандату нардепа

Про це повідомляє LB.ua.

“Сьогодні зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України”, – заявив політик на брифінгу.

Обґрунтовуючи своє рішення, Вакарчук зазначив, що вважає власну місію частково виконаною: “привів прекрасну фракцію у парламент”.

“Й ось я вважаю, що більшою мірою наше завдання здійснене. Наша фракція хоч і не велика, але ефективна… Ви це бачите самі, це фракція, яка вже не раз рятувала політику від помилок і зробить це ще не раз”, – зазначив він.

Політик додав, що Кіра Рудик три місяці тому очолила партію “Голос” на його запрошення, аби політсила перестала асоціюватися з її лідером, тобто з Вакарчуком.

“Аспект номер два – інформаційний. Ви добре знаєте, що останні три роки на мене персонально постійно намагаються лити дезінформацію, бруд, відверті маніпуляції та просто негатив. Скажу чесно – на мене це не діє. Це виникло тоді, коли в чиїйсь параноїдальний уяві виникла ідея, що я балотуватимусь у президенти”, – заявив політик.

Читайте також: Інакше епоха бідності триватиме вічно: що має усвідомити український виборець

Третім аспектом Вакарчук назвав те, що торік після президентських виборів стояв непростий вибір.

“Коли створював партію” Голос “, я розумів, що іншого виходу, ніж іти на парламентські вибори із цією партією, немає. Вакуум, який був створений, розділив країну на тих, хто за Зе і тих, хто за Пороха. Ми дали їм альтернативу “, – повідомив він.

Вакарчук підсумував, що вважає свою місію частково виконаною, фракцію “Голос” очікує багато важливих подій.

“Наступний мій етап – зробити так, щоб молоді люди стали справжніми лідерами майбутнього. У планах великий освітній проект. Я зареєстрував заяву про складання повноважень народного депутата України. Але це рішення не означає, що я припиняю свою політичну діяльність або припиняю діяльність в партії “Голос”, – наголосив політик.

За словами джерел LB.ua, рішення про відхід Вакарчука було обумовлене низкою факторів. Зокрема, у партії був конфлікт навколо відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Вакарчук відмовився підписувати проект постанови за відставку міністра. Але депутати називали це “робочим дискусіями”. Сам Вакарчук у цей час перебував у Львові, з матір’ю.

Крім того, після обрання Рудик головою партії “Голос” Вакарчук, за словами депутатів, практично повністю відсторонився від участі в парламентському та партійному житті: “Він усіляко підкреслював, що є звичайним членом команди, і це – новація. Але, як ми бачимо, у такого підходу є і негативні наслідки”.

Читайте також: Між трагедією та драмою: одне з головних питань, що визначає наше майбутнє

У партії також пов’язують рішення Вакарчука з наближенням місцевих виборів: “частина наших вважають, що” Голосовій потрібне жорсткіше позиціонування, і позиції Слави цьому перешкоджають”.

Варто зазначити, оголошення для членів “Голосу” було зроблено сьогодні, 11 червня, вранці, ще кілька днів тому про відповідне рішення знали лише в найближчому колі Вакарчука. При цьому перед засіданням фракції депутатів попросили здати мобільні телефони, планшети й годинники – щоб уникнути витоку інформації.

У травні 2019 року  Вакарчук створив партію “Голос” для участі в позачергових парламентських виборах. Основний партійний список формувався під час з’їзду, однак відразу в команду “Голосу” ввійшли ексзаступник міністра економіки Юлія Клименко, колишній голова Transparency International Ярослав Юрчишин, доктор медичних наук Юрій Соколов, кіборг Андрій Шараскін (“Богема”), колишня в.о. голови Одеської ОДА Соломія Бобровська.

У березні 2020-го Кіра Рудик стала главою партії “Голос”.

У 2007 році на позачергових виборах до Верховної Ради Вакарчук був 15-м номером у списку “Нашої України – Народної самооборони”, отримав депутатський мандат, але через рік добровільно склав повноваження.

У вересні 2018-го Вакарчук повідомив, що готовий “міняти країну”, натякнувши про повернення в політику. Напередодні президентських виборів ці слова могли бути сприйняті як намір балотуватися, але в січні 2019 році Вакарчук оголосив, що не висуватиме своєї кандидатури.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...