Пятница , 29 Март 2024
Политика

Нове дослідження: до парламенту проходять чотири партії, а «Голос» набирає трохи більше 2%

Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень «Социс» з 20 по 27 січня 2020 року.

Якби вибори до Верховної Ради України відбувались найближчої неділі, то би політичні партії розмістились наступним чином:

Перше місце посідає партії влади «Слуга народу» – 47,9% (серед тих, хто визначився з власним вибором партії і готовий прийняти участь у голосуванні). Наступний результат у «Опозиційної платформи – За життя» – 14,4%. За «Європейську солідарність» проголосували би 12,0%. Далі слідує партія «Батьківщина» – 8,0%. Всі інші партії отримують менше 5% підтримки. Із представлених у парламенті поточного скликання політичних сил не подолала би п’ятивідсотковий бар’єр партія «Голос» – за неї наразі готові голосувати 2,2%. Натомість близька до проходження в парламент партія «Сила і честь» – 4,8%.

17,6% респондентів стверджують, що не взяли би участь у виборах, якби вони проходили найближчої неділі. 8,1% опитуваних не могли визначитись кому віддати свій голос.

Вибірка: 2 000 респондентів в усіх областях України (без врахування населення АР Крим та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентативна для населення України віком від 18 років за такими показниками як стать, вік, тип поселення та область проживання. Статистична похибка дослідження: +/- 2,1% (з імовірністю 0,95) Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента.

«Вечірні Вісті» 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...