Суббота , 20 Апрель 2024
Политика

Юлія Тимошенко: Україні потрібне трудове законодавство, яке захищатиме людей праці (відео)

Уряд та президент йдуть проти світових трендів та утискають права українців, збільшуючи кількість робочих годин та залишаючи мізерну заробітну плату.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» на телеканалі «Україна».

«Дослідження міжнародної організації праці говорить про те, що трендом у світі сьогодні є скорочення робочого дня до шести годин, а робочого тижня – до чотирьох днів. Але наша влада думає не про людей і, йдучи всупереч світовому досвіду, збільшує тривалість робочого дня, залишаючи при цьому мізерні зарплати», – обурилася Голова партії.

Розроблений урядом закон про працю, переконана Юлія Тимошенко, не захищатиме інтереси звичайного працівника. Такої ж думки й Міжнародна конфедерація профспілок світу, яка після ознайомлення з законопроєктом застерегла, що Україна може втратити підтримку Європи та світової спільноти.

«Влада України стоїть на боці олігархів і транснаціональних корпорацій та виступає проти працюючої людини. Ми засуджуємо українську владу, її нерозсудливі порушення своїх міжнародних зобов’язань стосовно прав працюючої людини, через які Україна ризикує втратити важливу підтримку в Європі та світовій спільноті», – процитувала Юлія Тимошенко звернення Генерального секретаря Міжнародної федерації профспілок Шаран Барроу.

Юлія Тимошенко наголосила, що урядовий закон серед іншого порушує 65 міжнародних конвенцій, які ратифіковані Україною. Тоді як розроблений «Батьківщиною» у співпраці з профспілками Трудовий кодекс дотримується усіх міжнародних норм та спрямований на захист інтересів та прав людей праці.

«Не можна допустити безправ’я працюючої людини. Саме тому ми підготували разом із профспілками, частково враховуючи пропозиції роботодавців, справжній європейський трудовий кодекс, який ми вже зареєстрували. Цей трудовий кодекс розроблений на базі консенсусу роботодавців, профспілок, держави. Такий документ забезпечить гідні умови праці, на які заслуговують українці», – резюмувала Юлія Тимошенко.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Аргентина стремиться стать глобальным партнером НАТО

Аргентина проявила стремление к тому чтобы стать глобальным партнёром Североатлантического Альянса.

США и Канада ввели новые ограничения против Беларуси

США и Канада ввели новые санкционные ограничения против Республики Беларусь.

Украина и Норвегия подпишут гарантии безопасности «при ближайшем случае»

Украина и Норвегия завершили двусторонние переговоры по заключению соглашения о гарантиях безопасности...

Александр Кацуба: Задача российских атак на энергетику – деморализовать украинцев

Атаки России на украинскую энергетику в последние недели преследуют цель запугать и...