Вторник , 19 Март 2024
Политика

Чи зіграє ставка «Нормандії»?

Зустріч у «нормандському форматі», яку влада подає як пріоритетну задля досягнення миру, дуже дорого обходиться Україні. Спочатку нам нав’язали формулу Штайнмайєра з особливим статусом Донбасу, амністією бойовиків та виборами на окупованих територіях, потім відбулося відведення військ у Золотому та в районі Петрівського… Здавалося б, нова влада виконала всі умови задля того, щоб зустрілися лідери чотирьох держав. Наразі вже три сторони узгодили дату проведення цього заходу. Проте у Кремлі, вставши у позу, тягнули із відповіддю…

Те, що офіційний Київ йде на поводі в Москви, навряд чи матиме позитивні наслідки. Та й зустріч не у Мінську, а в Астані (таку пропозицію висунув почесний президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв), найімовірніше, потягне за собою лише нові умови для України. Адже, на жаль, ми демонструємо не силу, а слабкість, яку Путін із задоволенням використовує й використовуватиме доти, поки ми завдяки рішенням Верховного головнокомандувача рачкуватимемо далі. Президент РФ любить силу, розуміє силу і йде на переговори із сильним противником. Він домовлятиметься із Туреччиною й США про Сирію. А ось на керівництво України чекатимуть нові умови.

За словами народного депутата від «Батьківщини» Івана Крулька, довіряти і йти на поступки Кремля заздалегідь контр непродуктивно для забезпечення національної безпеки України.

«Ми чудово розуміємо, що РФ не хоче ніякого розведення, їй не потрібен мир, їй потрібні провокації та взяття політичного контролю над Україною. Кожна спроба розведення буде овіяна провокаціями з боку російських окупаційних військ на території Донбасу.

Тому непроста ситуація в України та президента Зеленського, якому здається, що він зможе «вибити» для країни у «нормандському форматі» якісь позитивні умови, що приведуть до миру. Хочу, щоб це вдалось, але прекрасно усвідомлюю, що РФ щодня висуватиме все нові та нові вимоги. Це порядок денний, який вибудовує Путін, шантажуючи Україну та граючи на послаблення її позицій», – написав він на своїй сторінці у «Фейсбуці».

Парламентар також зазначив, що задля досягнення справедливого миру Кремль має вивести свої війська з української території й дати українським прикордонникам контролювати кордон, якщо потрібно – з міжнародною місією. Коли це відбудеться, може розпочатись перехід до політичного процесу на звільненій від окупації території.

«Якщо ж усе поставити із ніг на голову, то РФ реалізує свій план і почне не лише військову, а й політичну окупацію України, коли на Донбасі будуть проведені вибори під російськими автоматами – РФ буде політично впливати на всю ситуацію в країні. Це абсолютно неприйнятний сценарій для України!», – підсумував Іван Крулько. 

 

Вечірні Вісті

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.