Вторник , 19 Март 2024
Политика

«Батьківщина» не підтримала встановлення контролю над судовою гілкою влади

«Батьківщина» не проголосувала за законопроєкт про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності органів суддівського врядування (№1008), адже мета цього документу – встановлення контролю над судовою гілкою влади.

Про це заявив народний депутат фракції Сергій Власенко, виступаючи з парламентської трибуни.

«Про історичні досягнення у судовій реформі я чув неодноразово: у 2010 році, коли під тими ж гаслами приймалася тодішня реформа Януковича. Я це чув у 2015, 2016 і 2017 роках, коли у парламенті голосувалися законопроекти. На жаль, нічого не змінюється. Гасла залишаються ті самі. І, на жаль, зміст законопроєктів залишається той самий. Ніхто не ставить на меті створення чесного, неупередженого правосуддя, яке виноситиме чесні справедливі та законні рішення. Натомість, кожен ставить за мету отримання контролю над судовою гілкою влади», – обурився він.

Політик нагадав, що Генеральний секретар Ради Європи вже висловилася щодо цього документу, скерувала його до Венеційської комісії.

Коментуючи законопроєкт №1008, заступник голови фракції Сергій Соболєв наголосив, що його ухвалення означає «розпуск Верховного Суду через зачистку з 200 до 100 суддів, які передбачені законом».

«Ми фактично отримаємо ситуацію, коли громадяни взагалі не матимуть доступу до правосуддя. Тотальний контроль за Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя, а це ті органи, які підбирають суддівський корпус, а потім притягують їх до дисциплінарної відповідальності. От заради чого внесений цей законопроєкт», – обурився представник «Батьківщини».

Сергій Соболєв також додав, що судової реформи немає, як її не було при попередніх президентах: «Її пробують замінити косметичними заходами, які полягають лише в одному: визначити, хто буде контролювати суд».

На жаль, жодна із майже 90 поправок, які подавали до законопроєкту №1008 народні депутати від «Батьківщини», не були підтримані у сесійному залі.

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.