Вторник , 19 Март 2024
Политика

«Батьківщина» пропонує парламенту зосередитися на роботі над бюджетом для людей

«Батьківщина» наполягає, щоб парламент цього тижня зосередився на підготовці основних показників бюджету на наступний рік. Фракція подала цілий пакет рішень, які стосуються ключових параметрів основного кошторису та які дозволяють його правильно сформувати.

Про це заявив заступник керівника фракції Сергій Соболєв на Погоджувальній раді лідерів парламентських фракцій, комітетів і груп.

«Для «Батьківщини» ключове – робота над бюджетом на наступний рік. Ми неприємно здивовані тим, що до цього часу не маємо тексту цього законопроєкту. Нам лише обіцяють найближчими днями його передати. Поки ключових параметрів ми так і не побачили», – наголосив він.

За словами політика, наразі депутати отримали лише «якісь скупі інформаційні пакети зі ЗМІ, зокрема, про рівень доходів, видатки бюджету, курсу долара щодо гривні». Але цього замало, наголосив Сергій Соболєв.

«Як можна ухвалювати бюджет без ціни на газ? Це і є ключовий параметр, який закладається в бюджеті для комунальних підприємств. Немає мінімального прожиткового рівня, який би був поганий у вигляді законопроєкту. Немає законопроєктів, які мають додатково наповнювати бюджет», – пояснив заступник лідера фракції.

Він додав, що без визначення ключових парламентів ухвалювати бюджет економічно нераціонально.

«Наша пропозиція: робити все можливе, щоб після презентації бюджету, яка відбудеться у п’ятницю (і бажано текст отримати всім депутатам завчасно), щоб ми ключову увагу в парламенті приділили саме роботі над бюджетом», – підсумував представник «Батьківщини».

ba.org.ua

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.

Прибытие военных Франции в Одессу будет виной России, – Макрон

Действующий лидер Франции заявил о том, что есть отправит войска в Украину.

Угроза шпионажа: Британия намерена ужесточить ограничения против Китая

Британия планирует сократить число граждан КНР, которые могут въезжать в страну.