Четверг , 28 Март 2024
Политика

Команда Юлії Тимошенко подала до суду позов щодо порушення урядом, Пенсійним фондом та Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію

Команда Юлії Тимошенко подала до Окружного адміністративного суду м. Києва позов щодо порушення урядом, Пенсійним фондом та Мінсоцполітики права громадян на мінімальну пенсію.

«Ми вимагаємо визнати незаконними всі рішення уряду для тих пенсіонерів, кому вони весь рік платити менше прожиткового мінімуму – 3094 грн», – наголосила лідер «Батьківщини» після подання позову.

Вона нагадала, що законом передбачені розміри прожиткового мінімуму для різних категорій громадян, нижче якого платити зарплати і пенсії заборонено. Відтак, яким би маленьким не був  стаж  у пенсіонера, йому не можна заплатити менше 3094 грн.

Натомість весь останній рік уряд Порошенка-Гройсмана на базі бюджету, який вони проштовхнули через парламент, платили мільйонам українців занижені пенсії.

«Порошенко та Гройсман порушили закон і Конституцію, започаткувавши безмежну корупцію на грошах держбюджету, а пенсіонерам недоплатили грошей», – сказала Голова партії та додала, що сьогодні понад 70% пенсіонерів отримують пенсії, нижчі за прожитковий мінімум.

Лідер «Батьківщини» нагадала що її команда вже довела в судах незаконність і безпідставність постанов уряду Порошенка-Гройсмана про підвищення цін на газ для населення.

«Ми впевнені, що таке саме рішення буде ухвалено і за  «пенсійним» позовом, і пенсії будуть перераховані», – заявила Юлія Тимошенко.

Водночас, політик зазначила, що перерахунок може відбутися швидше, якщо рішення ухвалить новий парламент і новий уряд.

ba.org.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...

Что Зеленский и МИД Польши считают о “выборах” в Российской Федерации?

Министерство иностранных дел Польши и Владимир Зеленский высказались о "выборах" президента РФ.