Четверг , 28 Март 2024
Политика

Вадим Івченко: «У стратегічному плані «Батьківщини» є механізм перетворення одноосібних господарств на сімейні фермерські»

Україна – єдина країна у світі, де 4,5 мільйона людей, які виробляють сільськогосподарську продукцію, не мають статусу товаровиробника, тому не мають можливості взяти кредити й позбавлені державної підтримки. А у підсумку не мають і гідної пенсії. І, звісно, ці люди не сплачують податки до бюджету. Про це під час презентації стратегічного плану «Треба діяти!» говорив народний депутат від фракції «Батьківщина» Вадим Івченко.

«Приблизно 20% таких людей за організацією своєї праці, за якістю і безпечністю своєї продукції нічим не поступаються фермерським господарствам», – зауважив парламентарій. 

За його словами, у програмі дій, презентованої Юлією Тимошенко, чітко розроблено механізм перетворення цих одноосібних господарств на сімейні фермерські.

«А це статус сільгосптоваровиробника, відповідно сплата ЄСВ до Пенсійного фонду, а відтак і стаж, і гідна пенсія», – додав депутат.

Другий важливий пункт програми – державна підтримка переробників. За словами Івченка, однозначно підтримка має надаватись тим, хто створює ланцюг переробки, займається тваринництвом, органікою та вирощує нішеві культури.

Третій пункт – децентралізація податків. Розроблені командою «Батьківщини» законопроекти, які були подані до парламенту ще в січні 2015 року, передбачають сплату базових податків за місцем ведення господарської діяльності підприємства.

«Ми з мерами малих міст вже п’ять років говоримо про те, що слід зробити прямі бюджетні відносини з райцентрами. І лише тепер уряд планує це запровадити з наступного року. П’ять років нас не чули, і тільки зараз нарешті дійшло, що не потрібно знищувати ті райцентри, навколо яких може відбуватися об’єднання громад», – підкреслив заступник голови комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин.

Важлива і проблема фінансування. Адже більшість створених ОТГ не є спроможними і самодостатніми. Тому, переконаний депутат, вкрай важливо, аби фінансові ресурси зайшли в ОТГ.   

«Вони роками відбудовуватимуть дороги лише між населеними пунктами у своїх ОТГ, нічого не витрачаючи на загальний розвиток. На баланс передали більше об’єктів інфраструктури, ніж фактично надали фінансових ресурсів», – пояснив Івченко.

Завершуючи, народний депутат зазначив, що команда «Батьківщини» готова втілювати в життя усі ці пункти плану просто зараз, не відкладаючи на майбутнє.

“Вечірні Вісті” 

 

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

США ввели санкции против тех, кто финансируют поддержку создания оружия в КНДР

США ввели санкции против лиц, которые проводят финансирование поддержки программ по созданию...

Министр обороны Украины и главнокомандующий ВСУ приняли в Киеве глав комитетов Европейского парламента

Действующий министр обороны Украины совместно с главнокомандующим ВСУ встретились в Киеве с...

Умеров поблагодарил Данию за предоставленные F-16 и обсудил ситуацию на фронте

Умеров во время встречи с датской делегацией обсудил актуальную ситуацию на линии...

Заявление Трампа о принуждении ЕС платить взносы на защиту

Если бывший президент США победит на президентских выборах, Америка не выйдет из...