Вторник , 19 Март 2024
Происшествия

На Закарпатті викрили “чорних копачів”, які завдали державі мільйонних збитків. ФОТО

Фото: ssu.gov.ua

СБУ викрила та блокувала незаконний видобуток корисних копалин на Закарпатті. Дії комерсантів завдали державі збитків на майже дев’ять мільйонів гривень.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, інформує UAINFO.org.

Оперативники спецслужби встановили, що організував оборудку засновник і директор одного з агропромислових господарств. Він налагодив незаконний видобуток піщано-гравійної суміші у водоохоронній зоні річки Уж під виглядом поливу сільськогосподарських культур. За висновками експертів, тіньовий промисел міг призвести до негативного впливу на гідрологічний стан річної екосистеми.

На Закарпатті викрили "чорних копачів", які завдали державі мільйонних збитків. ФОТОФото: ssu.gov.ua

Ініційована СБУ судова інженерно-екологічна експертиза підтвердила факт видобутку понад 10 тисяч кубометрів копалин. У межах кримінального провадження задокументований факт завдання збитків державі на суму 1, млн грн. Крім цього, за результатами розрахунків екологів встановлено, що сума збитків за незаконний видобуток піску становила 7,3 млн грн.

Фото: ssu.gov.ua

Профільні фахівці також встановили, що незаконний видобуток корисних копалин призвів до повної руйнації ґрунтового покриву та рослинності, для відновлення яких знадобляться десятки років. 

У ході слідчих дій правоохоронці виявили техніку, задіяну на нелегальних роботах. Вирішується питання щодо накладення арешту на майно.

Наразі організатору протиправної діяльності повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 240 (порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Лиса с бешенством напала в Кропивницком: поймана и изолирована

В Кропивницком была поймана лиса, которая нападала на местных жителей.

Возможность масштабного плана не исключена: ракета попала в 500 метров от президента и премьера

ВС РФ возможно запланировано атаковали президента Украины и греческого премьера.

Удары РФ: три атаки за день по Никополю, Днепропетровская область под обстрелом

ВС РФ нанесли три удара за один день по Никополю Днепропетровской области...