Вторник , 30 Апрель 2024
Политика

Найпотужнішим збудником войовничості Путіна є карикатурний пацифізм Зеленського – публіцист

Складається враження, що український соціум нині переживає своєрідну національну амнезію: народні депутати, громадські діячі, політики, аналітики, журналісти поводяться й висловлюються на ефірах так, ніби жодної війни немає, а російська загроза давно зникла

Про це для “Тижня” пище Ігор Лосєв.

Вражає, як легко вони абстрагуються від “ведмедя”, готового будь-якої миті кинутися на Україну, хоча поки що він задовольнявся Кримом, частиною Донбасу й помірними українськими жертвами.

Нині російські ЗМІ й авторитетні західні експерти (зокрема колишній командувач американських військ у Європі генерал-лейтенант Uоджес) обговорюють можливий російський наступ у вересні-жовтні на Херсонщину з метою захоплення розподільчих споруд Північно-Кримського каналу. Це стане величезним випробуванням для України та її чинної влади. Особливо для президента Зеленського, у якого за його річну каденцію ще не було потужних наступів російських військ.

Читайте також: Росія не приховує, що готується вирішувати кримське водне питання радикальним чином

Цікаво, як пан Зеленський і його найближче оточення поводитимуться в такій ситуації? Негайно капітулювати означає повністю делегітимізувати q самого Зеленського, і його команду при владі. Під капітуляцією мається на увазі зокрема нездатність організувати збройний опір, а також згода під тиском російських погроз дати воду в анексований Крим.

Росія наступатиме із криком про гуманітарну катастрофу на півострові: мовляв, кримчани потерпають від спраги і просять водички. Себто російська пропаганда все подасть як гуманітарну інтервенцію, що має розчулити правозахисну душу Заходу.

Насправді води у Криму вистачає для цивільного населення, але її критично мало для величезної кількості військових РФ, які дислоковані переважно на півночі півострова в зоні Північно-Кримського каналу, і воду їм туди (не тільки для пиття, а й для технічних потреб) важко постачати в бутлях.

Читайте також: Це вже навіть не глухий кут: Портников пояснив, що Зеленському робити з війною на Донбасі

У разі капітуляції “Зе-команди” в Україні може розпочатися масовий рух громадянської непокори під прапором звинувачення чинного президента у зраді та колаборації з агресором, і навряд чи хтось тоді звертатиме увагу на антивірусний карантин. У державі розпочнеться хаос.

Звісно, влада Зеленського впаде внаслідок капітулянтської позиції на тлі російського наступу чи тотального шантажу. Але це матиме надто високу ціну для України: можливу втрату ще кількох областей та ізоляцію України від Чорного й Азовського морів. Український народ на гіркому досвіді переконається в абсолютній контрпродуктивності політики пацифізму в умовах війни. Але чи не буде надто пізно?

У військовому сенсі проблема полягає не в силі Росії, а у слабості України, де за один рік відбувся величезний відкат від мілітарної політики попередніх майже шести років. Неминуче виникнуть серйозні питання до Зеленського: що верховний головнокомандувач особисто зробив для підготовки України, її армії та суспільства до відсічі російському агресорові? І чого він особисто не зробив…

А поки що найпотужнішим збудником войовничості Путіна є карикатурний пацифізм Зеленського.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...

«Позитивные сигналы по ПВО», — Германия на заседании Совета Украина-НАТО

Немецкое государство рассказало о "позитивных сигналах" по ПВО для ВСУ.