Пятница , 3 Май 2024
Политика

Поки Зеленський все ще зазирає Путінові в очі, той продовжує анексію на Донбасі – Портников

Журналіст Денис Казанський, який тепер бере участь у зустрічах Тристоронньої контактної групи як представник переселенців, констатує, що переговорний процес перебуває у глухому куті

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

Казанський констатує, що навіть домогтися виконання першого пункту Мінських угод про розведення військ і припинення вогню не можна просто тому, що російська сторона відмовляється визначити межі окупованих територій згідно з уже досягнутими домовленостями.

Читайте також: Ексміністр пояснив, чому мінське поповнення, попри свій позитив, жодних результатів не матиме

Але ніякого великого відкриття журналіст не зробив, просто переконався в тому, що розумів і раніше, коли не був безпосереднім учасником перемовин. І в тому, що ніяких переговорів немає, ніякого прогресу немає і про жодне закінчення війни у найближчій перспективі говорити не доводиться, зможе переконатися будь-яка розсудлива людина, яка виявиться учасником перемовного процесу.

Стверджувати протилежне можна тільки в тому разі, якщо ти чиновник, якому потрібно імітувати діяльність і зберігати небезпечні ілюзії в голові некомпетентного президента Володимира Зеленського. І якщо ця імітація має просту мету – збереження влади, участь у розподілі фінансових потоків між новими гравцями, збагачення, корупція та лобіювання олігархічних інтересів – те, заради чого хижі клани привели до влади Зеленського та “зробили” всіх українців разом.

Читайте також: Портников: Росія – велика “ДНР” від Калінінграда до Владивостока

Але до закінчення війни все це ніякого відношення не має. А має те, що ми вчора спостерігали на окупованих територіях, коли в один день із Москвою коронавірусні “паради смерті” відбулися й на Донбасі. І це – ще одне підтвердження його повзучої анексії. Важливий крок до такої анексії був зроблений тоді, коли маріонеткові адміністрації закрили лінію розмежування, а російський уряд відкрив кордон окупованих територій із Росією – таким чином їхні мешканці виявилися єдиними іноземцями, яких пускають на територію Росії під час епідемії. Й ось тепер – синхронне проведення параду. Що далі?

А далі люди, які вміють робити висновки, зосередилися б на запобіганні можливому захопленню нових територій України, а не на спробах побачити в Путінових очах прагнення припинити війну. Але такий висновок точно не зробить Зеленський, а президентове оточення тільки заохочуватиме його до помилок. І все це закінчиться російськими прапорами в нових захоплених містах нашої країни.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Соратник Медведчука получил временную защиту в Словакии

Словацкое государство предоставило пропагандисту пророссийской направленности Артёму Мачевскому временную защиту.

В Эстонии депутат устроил стрельбу в центре столицы

Депутат от партии "Истинных финнов" Тимо Ворнанен был задержан.

США могут отправить Украине транш вооружения спустя несколько дней после подписания закона

Первую партию военной помощи, переданной США могут доставить в Украину уже через...

Европарламент планирует оценить «выборы в России» на следующей неделе

Действующие депутаты Европарламента планируют проголосовать за резолюцию о "президентских выборах" на территории...