Вторник , 19 Март 2024
Мир

У США опублікували доповідь про походження COVID-19 з китайської лабораторії

Головний республіканець Комітету із закордонних справ Палати представників Мак Маккол оприлюднив звіт із твердженнями про наявність доказів того, що коронавірус вийшов з лабораторії Уханьського інституту вірусології (WIV).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

“Тепер ми вважаємо, що настав час повністю відмовитися від того, що джерелом вірусу став ринок морепродуктів… Ми також вважаємо, що переважна кількість доказів доводить, що вірус “просочився” з WIV, і що це сталося десь до 12 вересня 2019 року”, – йдеться у доповіді, яка стала результатом розслідування, проведеного республіканцями-законодавцями.

Як пише агентство, у документі наводяться “достатні докази” того, що вчені лабораторії китайського інституту за сприяння американських експертів і державних фондів Китаю і США працювали над модифікацією коронавірусів, і ці роботи могли бути секретними..

Китай зі свого боку заперечує витік генетично модифікованого коронавірусу з лабораторії в Ухані.

Як повідомляв Укрінформ, у травні президент США Джо Байден попросив співробітників американської розвідки подвоїти зусилля з розслідування походження пандемії COVID-19, зокрема версії про можливу причетність до цього китайської лабораторії. .

Зокрема, Байден сказав, що американська розвідка подала йому доповідь, відповідно до якої думки про походження пандемії розділилися. Дві спецслужби вважають, що джерелом є тварини, а одна схиляється до лабораторного походження, “кожна з низьким або помірним ступенем певності”, – сказав Байден. 

Всесвітня організація охорони здоров’я також провела розслідування причин пандемії і у своєму звіті дійшла висновку, що ризик нещасного випадку був “надзвичайно низьким”. У звіті йдеться, що “не було повідомлень про респіраторні захворювання, сумісні з COVID-19, протягом тижнів/місяців до грудня 2019 року, а також не було серологічних свідчень інфекції у робочих у результаті серологічного скринінгу на SARS-CoV-2”.

Укрінформ

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

В Чехии предлагают ввести запрет на импорт российского и белорусского зерна

В качестве отягощения санкционных ограничений против РФ Чехия готовится к запрету на...

США отреагировали на возможное размещение войск других стран в Украине

Советник Белого дома Джон Кирби сделал заявление о том, что США не...

Как война в Украине сказалась на оборонной промышленности Финляндии?

Война в Украине значительно усилила финскую оборонную промышленность.

На какой срок перенесли суд над Дональдом Трампом?

Судебный процесс над бывшим лидером США Дональдом Трампом перенесён.