Суббота , 20 Апрель 2024
Мир

Білл Гейтс пішов із Ради директорів Microsoft нібито через роман зі співробітницею – WSJ

Засновник Microsoft Білл Гейтс покинув Раду директорів компанії у 2020 році. Офіційним поясненням цього було те, що він хоче сконцентруватися на благодійних проєктах. Однак журналісти повідомляють, що вихід зі складу Ради директорів пов’язаний із романом Гейтса з підлеглою.

The Wall Street Journal з посиланням на джерела у Microsoft повідомляє, що наприкінці 2019 року інженерка компанії заявила про довготривалий роман із Гейтсом на початку 2000-х років, інформує UAINFO.org з посиланням на Нromadske.ua.

Тоді члени Ради найняли юридичну фірму для розслідування. Деякі члени правління вважали, що Гейтс не має залишатися у компанії.   

Офіційно про відставку Гейтса стало відомо у березня 2020-го. Одне з джерел зазначило, що він вийшов із Ради директорів до того, як завершилося розслідування його роману та до того, як службова комісія могли зробити офіційну заяву з цього приводу.

Читайте також: Бывшая жена богатейшего человека планеты вышла замуж за школьного учителя

Речниця Гейтса підтвердила, що у бізнесмена «був роман майже 20 років тому, який закінчився полюбовно». Однак вона заперечила, що відставка пов’язана з романом і повторила офіційну версію про бажання витрачати більше часу на благодійність.

Крім того, New York Times пише, що Гейтс «сумнівно поводився на роботі». Він нібито декілька разів домагався жінок, які працювали у Microsoft та у благодійному фонді Гейтсів.

Білл та Мелінда Гейтси оголосили про розлучення 3 травня. У шлюбі вони були 27 років. Вони досі не сказали, чому вирішили розлучитися. Газета The Wall Street Journal з посиланням на джерела повідомляє, що Білл і Мелінда обговорювали з юристами своє розлучення ще з 2019 року. Однією із причин такого рішення могли стати зв’язки бізнесмена зі звинуваченим у секс-торгівлі мільярдером Джефрі Епштейном.

NYT пише, що, крім зв’язків з Епштейном, Мелінда Гейтс була невдоволена тим, як її чоловік відреагував на звинувачення у сексуальних домаганнях його фінансового менеджера Майкла Ларсона.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...