Среда , 24 Апрель 2024
Мир

Росія нагадала Ізраїлю, що є його ворогом – Портников

Російське посольство в Ізраїлі звинувачує журналістів авторитетної газети Jerusalem Post у спотворенні висловлювань голови дипломатичного представництва. Самого посла Анатолія Вікторова викликають до МЗС Ізраїлю з вимогами дати пояснення щодо скандального інтерв’ю. Що ж сталося?

Про це для “Еспресо” пише Віталій Портников.

А нічого особливого. Просто посол розповів правду про те, що думають про Ізраїль у Кремлі. Він підкреслив, що це зовсім не Іран, лідери якого виступають за знищення єврейської держави й роблять усе для отримання атомної бомби, дестабілізує ситуацію в регіоні, а Ізраїль.

Читайте також: Росія йде в руки Китаю – журналіст

“Проблема регіону не в активності Ірану, а у відсутності взаєморозуміння між країнами й у недотриманні резолюцій ООН в арабо-ізраїльському та палестино-ізраїльському конфліктах”, – зазначив Вікторов.

І це не екстремістське угруповання “Хезболла”, що його фінансує Іран і, можливо, до якої підведений російською зброєю, загрожує Ізраїлеві, а “Ізраїль атакує “Хезболлу”, а не “Хезболла” атакує Ізраїль”.

А тунелі, які побудовані для атак на Ізраїль і тягнуться з території сусіднього Лівану? У посла немає ніяких доказів, що ці тунелі побудовані “Хезболлою” для атак на Ізраїль. “Нас там нєт”.

Дивовижно? Анітрохи. Путінська Росія – ворог демократії та союзник екстремістів і терористів у всьому світі. Саме тому Росія Путіна залишається таким самим ворогом єврейської держави, яким у ХХ столітті був Радянський Союз. Інтерв’ю російського посла про це просто нагадало.

Читайте також: Голосування в ООН показало Україні наших друзів і ворогів, а ще – “принципово нейтральних”

А як же теплі особисті стосунки ізраїльського прем’єра Беньяміна Нетаньягу із російським президентом Володимиром Путіним? А ніяк. Це можуть бути або ілюзії, або політика стримування. Адже ніхто не може перешкодити Володимирові Зеленському бачити прагнення до миру в Путінових очах – якщо український президент хоче обманювати себе й усіх нас.

А як же євреї – й аж ніяк не тільки з Росії, але й із Ізраїлю – які працюють в інтересах Кремля? А як же українці – й аж ніяк не тільки з Росії, але й із України – які працюють в інтересах Кремля? Є навіть українські євреї, які працюють в інтересах Кремля, проти України й Ізраїлю одночасно. І досягають успіху.

А ніяк. Жоден народ не може уникнути наявності у своєму середовищі зрадників і “корисних ідіотів” ворога. Єврейський та український народи не є винятками.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.