Четверг , 28 Март 2024
Мир

У США схвалили нові санкції проти “Північного потоку – 2”, черга за Сенатом і Трампом

Палата представників Конгресу Сполучених Штатів схвалила зміни в законодавстві, які передбачають нові санкції проти компаній, причетних до будівництва “Північного потоку – 2”

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

Палата представників, більшість у якій має Демократична партія, схвалила відповідну поправку до закону про національну оборону. Далі її мають розглянути в Сенаті, відтак зміни має підписати президент Дональд Трамп.

Читайте також: Сенат долучив санкції проти “Північного потоку – 2” у проєкт оборонного бюджету США

“Росія намагається побудувати газогін “Північний потік – 2″, аби отримати надмірний контроль над нашими європейськими союзниками та їхніми джерелами енергії… Ми повинні зупинити ворожу стратегію впливу Путіна”, – заявив член Палати представників, республіканець Стів Вомак.

Росія раніше вже звинувачувала США в застосуванні санкцій як інструмента збільшення власного експорту енергоносіїв.

Проєкт “Північний потік – 2” готовий уже на понад 90%. Він складається із двох паралельних газогонів довжиною в 1 230 кілометрів, які пролягають дном Балтійського моря до Європи.

15 липня державний секретар США Майк Помпео анонсував нові санкції проти “Північного потоку – 2” й “Турецького потоку”. За його словами, Державний департамент вніс відповідні зміни до Акту “Про протидію опонентам Америки через санкції”, включивши до них також і ці два російські енергетичні проєкти.

Читайте також: Російські газові “потоки” ставлять на паузу

Уряди України, США, Польщі та країн Балтії називають новий російський газогін загрозою європейській енергетичній безпеці. Німеччина, яка є однією з вигодоотримувачок проєкту, стверджує, що український транзит збережеться й після його запуску.

Росія планує добудувати цей газогін наприкінці 2020 року. Разом із іншими російськими транзитними газогонами він дасть змогу перебрати на себе майже весь обсяг газу, який нині проходить Україною та приносить їй суттєві доходи, близько 3% від усього ВВП держави, пояснюють експерти.

Проєкт “Північний потік – 2” після добудови другої лінії газогону зможе забезпечити транзит до ЄС 55 мільярдів кубометрів російського газу на рік.

США заявили, що розглядають будь-які кроки, щоби припинити російський газотранспортний проєкт, бо він загрожує національній безпеці країн Європи, які є союзниками Сполучених Штатів.

“Вечірні Вісті”

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...