Пятница , 29 Март 2024
Мир

У світі понад 71 тисячі неврахованих смертей через COVID-19 – NYT

Щонайменше на 71 тисячу більше людей померло під час пандемії коронавірусу, ніж в офіційних звітах країн про смертність від COVID-19. Про це повідомляє The New York Times, посилаючись на результати аналізу смертності у 22 країнах, передає УНН.

Так, за даними видання, за останні два місяці у більшості з зазначених країн померло набагато більше людей, ніж в попередні роки. Загальна кількість включає смертельні випадки від COVID-19, а також від інших причин, крім того, ймовірно включаючи людей, які не могли лікуватися у лікарнях, оскільки медзаклади були перевантажені.

Так, у Великій Британії, де зареєстровано найбільше смертей через COVID-19, ніж у будь-якій іншій країні, крім США, з середини березня померло понад 130 тисяч осіб – на 53 300 осіб більше, ніж зазвичай за цей період, і на 16 700 більше, ніж було зафіксовано офіційною статистикою смертності від коронавірусної хвороби.

Як зазначає видання, у більшості країн відмінності між офіційними показниками смертності і загальним зростанням смертності відображають обмежену кількість тестів на вірус, а не навмисне заниження статистики.

Дослідники відзначають, що загальне число смертей дає більш повний портрет пандемії, особливо тому, що більшість країн повідомляють тільки про ті смерті через COVID-19, які відбуваються у лікарнях.

unn.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Сколько Швеция выделила средств на помощь Сектору Газа, Украине и Судану?

Швеция выделила ещё 120 миллионов крон для поддержки Сектора Газа, Украины и...

Финляндия готовится к экспроприации ледового дворца российских олигархов

Местные власти Хельсинки на территории финского государства планируют в скором времени начать...

Ситуация с безопасностью самая сложная со времён Второй мировой войны из-за агрессии РФ

Актуальная ситуация с безопасностью является самой серьёзной со времён активной фазы Второй...