Четверг , 25 Апрель 2024
Мир

У Танзанії тести підтвердили COVID-19 у папаї та кози!

У Танзанії національна лабораторія підтвердила COVID-19 у зразків папаї та аналізів від кози. Так президент країни вирішив перевірити правильність тестування. Однак у ВООЗ і Центрі контролю та профілактики захворювань від звинувачень відхрестилися – за їхніми словами, річ не в тестах.

Як повідомляє Reuters, 3 травня президент Танзанії Джон Магуфулі заявив, що тести, які здійснює Національна лабораторія охорони здоров’я, ненадійні. Трапилося це після того, як вони навмисно надіслали на перевірку зразки фруктів і навіть моторну оливу під виглядом людських аналізів – у деяких із них підтвердили COVID-19.

“Наприклад, моторна олива від нібито 30-річного чоловіка на ім’я Джабір Хамза – результат негативний. Ми направили зразок від плоду хлібного дерева від нібито 45-річної жінки на ім’я Сара Самвел – остаточний результат не встановили. А коли ми надали зразок папаї та назвали його 26-річною Елізабет Ен, то у фрукта виявили коронавірус”, – заявив Магуфулі.

Крім цього, позитивний тест дали зразки, взяті у птахів та кози. У результаті після інциденту директора лабораторії та керівника відділу якості відсторонили від роботи.

Однак голова африканського Центру контролю та профілактики захворювань Джон Нкенгасонг заявив, що тести “дуже гарні”, а в тій лабораторії проводиться розслідування, результати якого незабаром повідомлять. За його словами, в Африці, крім тестів від ВООЗ, використовуються тести, які надав благодійний фонд Джека Ма. Їх застосовують і в інших країнах, звідки нібито жодних скарг не надходило.

“В останні кілька тижнів і місяців ми поширювали тести Фонду Джека Ма, які були перевірені та довели свою надійність”, – сказав Нкенгасонг.

Глава ВООЗ в Африці Матшідісо Моєті погодився з цією заявою і зазначив, що тести від ВООЗ, як і від Джека Ма, перевірені і не можуть давати збої настільки критично.

obozrevatel.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.