Site icon Вечерние Вести

Європарламент надасть частину своєї будівлі в Брюсселі безхатькам

Частину будівлі Європарламенту у Брюсселі нададуть безхатькам, а його кухні будуть щодня готувати більше тисячі обідів для медпрацівників і нужденних на тлі боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на заяву голови Європарламенту Давіда Сассолі.

“Конкретна солідарність з громадянами. Це лінія Європейського парламенту. За домовленістю з Брюссельським столичним регіоном ми вирішили зробити частину нашої будівлі доступною для бездомних і найбільш вразливих верств суспільства під час цієї серйозної надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров’я” – заявив Сассолі.

Крім того, за його словами,  кухні Європарламенту виготовлятимуть  понад 1000 обідів на день, які будуть роздаватися нужденним, а також медичним працівникам, щоб допомогти їм виконувати свою роботу.

“Ми близькі до тих, хто страждає, до тих, хто невпинно трудиться в наших лікарнях, до міста і людей Брюсселя, а також до тих, хто живе в Страсбурзі і Люксембурзі, хто вітає нас і кому сьогодні потрібна наша допомога. Сила Європи полягає в її здатності діяти солідарно” – заявив президент Європарламенту.

Минулого тижня Сассолі повідомив, що Європейський парламент передає одну зі своїх будівель у Брюсселі під госпіталь для лікування хворих на коронавірус.

Через пандемію  Європейський парламент призупинив традиційні 4-денні пленарні сесії у Страсбурзі щонайменш до вересня.

Короткі сесії проводяться у Брюсселі, а євродепутати можуть брати участь у засіданнях віддалено. 

eurointegration.com.ua

Exit mobile version