Четверг , 18 Апрель 2024
Мир

В Австралії починають повертати коал в дику природу після масштабних пожеж

Врятованих після австралійських пожеж коал повертають до нормального життя.

Зоологи вже випустили у світ чотирьох дорослих коал і одне дитинча, повідомляє Mashable.

Їх помістили в національний парк Канангра-Бойд в штаті Новий Південний Уельс.

На черзі ще 12 коал, яких врятували в районі Блакитних гір. За ними будуть спостерігати за допомогою спеціальних пристроїв, які будуть відстежувати пересування ведмедиків і їх пристосування до нового середовища.

Зоологи заявляють, що зараз ідеальний час для того, щоб випустити коал в дику природу. Земля відновилася після дощів, а в лісах з’явилося достатньо їжі.

коали Австралія

коали Австралія

Блакитні гори – гірський регіон, що розташований у Новому Південному Уельсі в Австралії. Цей регіон був долучений до списку об’єктів Усесвітньої спадщини ЮНЕСКО  2000 року завдяки широкій і збалансованій різноманітності мешкання тут понад 400 видів диких тварин.

“Під час сильних пожеж, коли вигоріло 80% територій Усесвітньої спадщини, ми ризикували втратити всю популяцію коали на цій ділянці, і саме це спонукало нас спробувати щось радикальне та забрати цих коал до того, як сталася пожежа”, – розповідає Келлі Лі (Kellie Leigh), докториня філософії, виконавча директорка організації Science for Wildlife, повідомляє institute.sandiegozoo.org. Коали жили в зоопарку Таронга в Сіднеї, де їх реабілітували до тих пір, поки не стихли пожежі.

“Ми  здійснювали оцінку вигорілої ділянки, з якої ми їх врятували, щоб визначити, коли умови покращають настільки, що дерева знову зможуть підтримувати коал. Нещодавні дощі допомогли, і тепер є багато нових паростків, щоб коали могли харчуватися, тому час настав. Ми відстежуватимемо їх через радіотрекінг і пильнуватимемо за ними, аби переконатися, що вони влаштувалися”, – розповідає дослідниця.

Реінтродукція цих коал є лише  певною стадією, як повідомляють захисники природи, довгострокових зусиль щодо відновлення популяцій коали в цьому районі. “Ще необхідно виконати велику роботу, щоб оцінити, що залишилося від коал у цьому регіоні, та спланувати відновлення популяції, – розповідає Джен Тобі, дослідниця стійкості населення, San Diego Zoo Global. – Ми прагнемо й надалі підтримувати цю важливу роботу щодо збереження значної частини популяції коали”.

Повернення назад до лісу – це лише початок історії для цих коал. “Пристрої радіотрекінгу, які допомогли нам швидко знаходити коал і переміщувати їх перед пожежами, тепер посприяють нам стежити за ними та дізнаватися більше про те, як коали використовують ландшафт після пожежі, а також і те, де ще ми могли б знайти коал, що вижили, – каже Лі. – Це допоможе нам спланувати майбутнє коал в умовах зміни клімату, коли  очікуються частіші й інтенсивніші пожежі”.

коали Австралія

коали Австралія

Нагадаємо, що через стихію загинуло близько 10 тисяч коал – це третя частина їх популяції в штаті Новий Південний Уельс. Ті, кого вдалося врятувати, проходили реабілітацію – їх лікували від опіків і зневоднення.

rubryka.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...

Иордания объявила ЧС и готова к сбитию иранских дронов

Иордания объявила о ЧС после того, как Иран запустил десятки беспилотных летательных...

ЦАХАЛ заявил, что отслеживает более 100 иранских БПЛА

ЦАХАЛ идентифицировали более чем 100 беспилотных летательных аппаратов, которые были запущены Ираном.