Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

У США створили тест, який визначає наявність коронавірусу за 5 хвилин

Компанія-виробник медичного обладнання Abbott створила створила тест ID NOW COVID-19, здатний визначити наявність коронавірусу за 5 хвилин. Розробка отримала схвалення Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA).

Розробка виглядає як портативна лабораторія. Тест можна провести безпосередньо у відділенні невідкладної допомоги або в клініці. Для цього лікарям необхідно взяти мазок з носа або горла пацієнта і вставити його в апарат. Результат з’явиться протягом 15 хвилин. Ретельний пошук, щоб остаточно виключити наявність інфекції, може зайняти до 13 хвилин.

На відміну від інших існуючих експрес-тестів, ID NOW COVID-19 грунтується на молекулярному тестуванні, який працює зі зразками слини і слизу. Він ідентифікує частини ДНК вірусу, а інші тести шукають антитіла в крові. Пристрою також не потрібно багато енергії, тому він може бути таким маленьким (він має приблизно такі ж розміри, як тостер).

Апарати Abbott, на базі яких працює тест, вже використовуються в тисячах медустанов США. За словами виробника, він здатний вже в квітні провести 5 млн тестів.

Це вже другий медичний тест для визначення COVID-19, схвалений FDA. Перший був створений біотехнологічною компанією Cephid; тестування займає 45 хвилин.

itsider.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...