Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

У Франції почали діяти “найсуворіші обмеження в Європі”

У рамках боротьби з поширенням нового коронавірусу у Франції набули чинності анонсовані напередодні владою суттєві обмеження на пересування людей. З опівдня вівторка, 17 березня, жителям країни дозволяється виходити на вулицю тільки з професійних або медичних причин, а також для купівлі товарів першої необхідності і ліків. Обмеження діятимуть щонайменше 15 днів.

Також залишати помешкання дозволяється у разі “нагальних родинних причин” – наприклад, для догляду за немічним родичем або дітьми, оскільки школи і дитячі садки закриті по всій країні з понеділка. Дозволяються нетривалі заняття спортом неподалік від дому, якщо вони не проводяться в групі, а також вигул собак, повідомляє агенція новин AFP. 

Міністр внутрішніх справ Крістоф Кастанер назвав заходи “найсуворішими в Європі”. Він додав, що всі “заходи в групах заборонені”. У якості прикладів він навів спільні обіди в колі великої родини, перегляд телевізійних програм у широкому колі або ігри в карти з друзями.

Контролюватимуть дотримання обмежень майже 100 тисяч співробітників поліції, зазначив Кастанер. За порушення громадянам загрожують штрафи в розмірі 135 євро.

Нагадаємо, в Італії та Іспанії вже діють аналогічні правила.

dw.com

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...