Пятница , 19 Апрель 2024
Мир

Блумберг продасть свою медіа-компанію, якщо його оберуть президентом США

Колишній мер Нью-Йорку хоче бути чесним з виборцями та обіцяє займатися лише політикою, на відміну від чинного президента, розповів радник Блумберга.

Майкл Блумберг продасть свою медіа-компанію, яку він створив у 1980-х роках, якщо він виграє президентські вибори 2020. Про це заявив головний радник кандидата, повідомляє MarketWatch, з посиланням на Associated Press.

У разі перемоги, Блумберг переведе компанію Bloomberg LP на сліпий траст, а довірена особа потім продасть компанію, сказав радник Тім О’Брайен. Прибуток від продажу надійде до Bloomberg Philanthropies, благодійної організації, яка фінансує різні проєкти від боротьби зі зміною клімату до охорони здоров’я та грантів для американських міст.

Єдине обмеження, яке Bloomberg може застосувати до продажу, – це те, що компанію не зможе купити іноземець або приватна акціонерна компанія. Наразі Майкл Блумберг, демократ, є керівником компанії.

Ми хочемо бути прямо протилежні Дональду Трампу щодо фінансових конфліктів та інтересів. Ми вважаємо, що це одна з найбільших плям на посаді президента. Ми хочемо бути дуже прозорими та відвертими з виборцями щодо ставлення Майка до таких речей,
– заявив О’Брайен в коментарі Associated Press.

Блумберг – один з найбагатших у світі. Його намір продати компанію контрастує з поведінкою чинного президента Трампа, який відмовився повністю позбутися свого бізнесу. Замість цього він передав свої активи в траст, контрольований двома його дорослими синами та старшим керівником компанії. Трамп продовжував заробляти гроші із свого колишнього бізнесу.

Майкл Блумберг зберіг право власності на компанію, коли обіймав посаду мера Нью-Йорка з 2002 по 2013 рік, але відмовився від звання головного виконавця.

Наразі у Демократичній партії ще повинні визначитися з кандидатурою в президенти. Майкл Блумберг – один із кандидатів. За його багатством та бізнес-холдингами ведуть посилений контроль його конкуренти на пост кандидата від Демократичної партії.

24tv.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Собственность российских олигархов представляет угрозу безопасности Финляндии

Олигархи РФ, которые владеют недвижимостью на территории финского государства могут сотрудничать с...

Грузинские митингующие требуют немедленной встречи с премьером

Митингующие в Тбилиси против принятия законопроекта об иноагентах потребовали встречи с премьер-министром...

Израильские истребители атаковали базы “Хезболлы” в Ливане

Военная авиация Израиля инициировала атаки по двум базам террористической организации "Хезболла", находящихся...

Негативные последствия атаки Ирана на переговоры о прекращении огня Израиля с ХАМАС

На территории Израиля сообщили про отказ группировки ХАМАС от последнего поступившего предложения...