Пятница , 26 Апрель 2024
Мир

У Бразилії знайшли загадковий вірус

У Бразилії в штучному озері Пампулов у місті Біло Оризонте вчені знайшли новий загадковий вірус – понад 90% його генів невідомі науці. Про це пише Science Alert.
Знахідка отримала назву Яравірус – на честь покровительки води Яри з бразильської міфології. За словами учених, вірус скоріш за все – “новий вид амебних вірусів з незрозумілих поки філогенезом”. 

Як зазначається, більшість з відомих вірусів амеб мають загальні риси, що дозволило класифікувати їх в єдину еволюційну групу. Яравірус же, хоч і не має складного геному, втім містить значну кількість невідомих науці генів.

Дослідники з’ясували, що понад 90% генів яравірусу раніше не описувалися – це так звані гени-сироти. Водночас лише у шести генів виявили віддалену схожість з уже відомими. Пошуки за метагеномами не дали підказок щодо зв’язків вірусу.

Поки вчені лише будують здогадки, чим насправді є яравірус. Припускається, що це може бути перший одиничний зразок невідомої групи амебних вірусів, також, можливо, це – варіація гігантського вірусу, яка якимось чином еволюціонувала в зменшену форму. 

 

tsn.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Военных США в Ираке обстреляли беспилотниками и ракетами

Военнослужащие США на территории Ирака подверглись атаке с использованием ракет, а так...

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...