Среда , 24 Апрель 2024
Мир

Ураган «Доріан» обійдеться США в десятки мільярдів доларів

Збиток від урагану «Доріан» може скласти від 25 до 40 мільярдів доларів. Такий прогноз зробили аналітики UBS Group. Фахівці вважають, що стихійне лихо стане «найдорожчим» за останні роки, повідомляє видання Bloomberg.

Точні цифри аналітики поки не можуть назвати: все залежить від того, чи досягне Доріан узбережжя Флориди, де розташовуються космодроми і пускові майданчики НАСА і ВПС, а також майданчики SpaceX.

Проте за останніми даними Національного центру США по стеженню за ураганами, ураган «Доріан» в Атлантичному океані знизився до третьої категорії, тож, ймовірно, наслідки не будуть такими страшними, як очікували раніше. Зазначається, що стихія найближчим часом буде слабшати, проте в наступні кілька днів і надалі буде потужною.

У неділю, 1 вересня, ураган, швидкість вітру в якому досягає майже 300 кілометрів на годину, обрушився на Багамські острови. Внаслідок стихії загинули п’ятеро людей, зруйновані або пошкоджені 13 тисяч будинків, частина вулиць затоплені. Наразі ураган поступово наближається до узбережжя США: в зв’язку з цим влада Південної Кароліни, Джорджії і Флориди оголосила евакуацію понад мільйона осіб.

Варто зазначити, що до цього стихійним лихом, що принесло країні збиток у понад 25 мільярдів доларів, став ураган «Марія» в 2007 році.

Найдорожчим стихійним лихом в історії США поки залишається ураган «Катріна», що обрушився на країну в 2005-му. В результаті було затоплено Новий Орлеан. Завдані збитки тоді оцінили в 108 мільярдів доларів.

poglyad.tv

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

США рассматривают возможность введения санкций против ЦАХАЛа

Соединённые Штаты Америки рассматривают возможность введения санкционных ограничений против одного либо нескольких...

Пророссийская оппозиция Молдовы создала антиевропейский политический блок

Оппозиция молдавского государства, которая направлена на пророссийский сектор в воскресенье приезжала в...

США могут отправить помощь Украине до конца недели

Соединенные Штаты Америки могут поддержку украинскому государству уже на этой неделе.

Сенат США пообещал быстро отправить законопроект о помощи Украине на подпись

Сенат США быстро примет законопроекты, выдвинутые спикером Палаты представителей Майка Джонсона.