Суббота , 27 Апрель 2024
Общество

Росія може мати доступ до застосунку “Дія” – ЗМІ

Росія може мати доступ до мобільного застосунку “Дія”, якому довірили особисті дані мільйони громадян України. Таку інформацію оприлюднив інтернет-ресурс Legal Informatics. Про це стало відомо в ефірі програми “Сьогодні Новини” на телеканалі “Україна 24”.

Видання пише, що серед десятків компаній, які залучали для надання послуг, виявилися дві російські. Обидві тепер мають доступ до технологій створення “Дії”, а також можуть взаємодіяти з іншими державними інформаційними системами України.Найцікавіше, що одна з цих компаній – ЕРАМ Systems – причетна до уряду Росії та розробляє програмне забезпечення, зокрема для Сбербанку Росії, ВТБ, Ростелекому та Яндексу, тобто гарантовано підпадає під протекцію російської ФСБ.

Секретар РНБО Олексій Данілов закликав перевірити всі дані, перед тим як робити остаточні висновки: “Це питання потрібно ставити Кабінету міністрів. Апарат РНБО займається своїми питаннями. Ба більше, якщо будуть якісь запитання – ця інформація з’явилася сьогодні, то треба розбиратися – це відповідає дійсності, чи не відповідає.

Останнім часом у нас є дуже багато інформації. Коли ми починаємо її перевіряти, то, на жаль або на щастя, вона не відповідає дійсності. Нас дуже часто вводять в інформаційні процеси, тому треба розбиратися та з’ясувати, чи це відповідає дійсності”.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Стоит ли переживать если ребёнок часто болеет? Мнение врача

Многие родители, у которых есть маленькие дети могут чувствовать, что частые болезни...

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.