Вторник , 16 Апрель 2024
Общество

Телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Ткаченка в расизмі

Відома телеведуча Кароліна Ашіон звинуватила міністра культури Олександра Ткаченка у расизмі, пише ВВС.

У Facebook вона розповіла про розмову, яка відбулася з паном Ткаченком під час роботи Кароліни Ашіон на каналі 2+2 (належить медіахолдингу 1+1 Медіа) 6 років тому. Тоді, за словами ведучої, їй відмовили в участі у кастингу через колір шкіри.

У коментарі до допису Олександр Ткаченко заперечив, що колір шкіри має для нього якесь значення.”Одного разу, дізнавшись про кастинг ведучих для ранкового шоу, я запитала у тоді ще генпродюсера “1+1 Медіа” Олександра Ткаченка: Чи не могла б я взяти в ньому участь. Відповідь була карколомною: “Ви в дзеркало себе бачили? Аудиторія нашого каналу не те, щоб… Я не готовий ризикувати рейтингами… Далі – шок, море сліз і звільнення”, – розповіла телеведуча.

“Чи бачила я себе в дзеркало? Так, бачила. Начебто нормальна. Та, певно, кольором шкіри для 1+1 не підійшла, на “Антоніну” (збірний образ глядача “Плюсів”) не схожа”, – зазначила Кароліна Ашіон.

За її словами, кілька днів тому вона випадково зустріла міністра культури Олександра Ткаченка на фестивалі Leopolisjazz у Львові і нагадала про той випадок. Кароліна Ашіон стверджує, що міністр відповів їй: “Так, а що ви хотіли б від мене почути? Вас влаштує відповідь, що зараз я б такого не сказав? Так, а може мені ще й вибачення у Вас попросити?”

Телеведуча переконана, що Олександр Ткаченко міг знайти інші слова для відмови під час розмови 6 років тому, і вибачитися перед нею тепер.

“А так – це не просто хамство. Це расизм, панове”, – вважає Кароліна Ашіон.

Олександр Ткаченко відповів ведучій у коментарі до її допису.

“Я завжди дивився і бачив (і так є дотепер) перед собою особистість і професіоналізм, а не гендер, орієнтацію, колір шкіри тощо”.

Міністр культури зазначає, що під час роботи гендиректором 1+1 проведення кастингів ведучих не було його “прямою роботою”.

“Прикро, що через ваше не отримання позиції на іншому каналі того самого холдингу – у вас склалося таке образливе враження. У моїх командах менеджерів та менеджерок у будь-якій компанії чи організації завжди був і є баланс. Я – за різноманітність, інклюзивність…”, – наголошує Олександр Ткаченко.

Гнів та звинувачення у Facebook

Допис Кароліни Ашіон викликав великий ажіотаж у Facebook, його поширили сотні разів. Чимало коментаторів висловлює їй підтримку та дякує за оприлюднення цієї ситуації. Вони різко критикують Олександра Ткаченка.

“Ти молодець, дорога. До речі, в цивілізованому суспільстві вже кансельнули б (зробили вигнанцем – Ред.)”, – пише блогер Сергій Іванов.

“Те, що він сказав, це ж не про Вас, це про нього самого, про те, який він і що в нього всередині. Але розумію, що все одно боляче. Нічого. Земля кругла, життя довге, а курчат по осені рахують”, – вважає політологиня Олена Снігир.

“Звичайний расизм… В Україні. Від члена першої десятки “Слуги народу”. Нині міністра КУЛЬТУРИ та ІНФОРМАЦІЙНОЇ ПОЛІТИКИ. Не дякуйте”, – зазначає політолог Євген Магда.

“Думаєш, шо нове дно пробити вже анріал (нереально – Ред.). Але одна додаткова деталь здатна добити. Звичайний расизм. Звичайний міністр культури і топовий медіаменеджер, Україна, 2021. Я не знаю, як із цим бути в одній реальності”, – пише у Facebook Галина Танай з диджитал-агенції SODA.

Водночас деякі коментатори пов’язали появу допису ведучої з тим, що вона працює на каналі Петра Порошенка “Прямий”.

“А що заважало написати про цей епізод ще 6 років тому? Те, що ви працюєте на порошенківському “Прямому”, ніяк не пов’язано з флешбеком пам’яті саме зараз? Ткаченко мені особисто дуже несимпатичний ні як людина, ні як профі, але так тхне заказухою від томосовода, що аж занадто”, – пише Дмитро Коваль.

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Как уберечь блонд и избежать желтизны волос?

Для того чтобы получить идеальный блонд без желтизны необходимо придерживаться нескольких правил,...

Как понять что ваши отношения разрушаются?

Самое начало отношений для всех кажется настоящим счастьем.

Техника дыхания, которая поможет уснуть в считанные минуты

Стресс, переживания и внутреннее беспокойство - основные проблемы в современном мире для...

Уклонистов хотят лишить права вождения, но есть два исключения

Проект закона о мобилизации, который был подготовлен ко второму чтению в Верховной...