Пятница , 29 Март 2024
Общество

В Україні пом’якшили карантинні обмеження: що зміниться

Зокрема, дозволено роботу кафе та ресторанів після півночі, а люди з негативними COVID-тестами або вакциновані можуть вільно збиратися на масові заходи.

Кабінет міністрів ухвалив рішення про пом’якшення протиепідемічних обмежень в Україні, інформує UAINFO.org.

Про це йдеться у відповідній постанові від 2 червня 2021 року № 583 “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236”, оприлюдненій на Урядовому порталі.

Згідно з документом, дозволяється проведення масових заходів, зокрема, в розважальних закладах і закладах громадського харчування за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території на відкритому повітрі, або наповненістю залів понад дві третини місць у кожному окремому залі, якщо людей розміщують із дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом.

Зазначені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) або експрес-тесту на визначення антигена до коронавірусу, яке проведене не більше як за 72 години до заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Також дозволено приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури з наповненістю кінозалів або залів понад дві третини місць (розміщення здійснюється із дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами та одним порожнім рядом) або понад 50% місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

Окрім того, ухвалені зміни виключають пункт, згідно з яким заборонялася робота кафе та ресторанів, інших суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування після 24-ї та до 7-ї години.

Зазначається, що “зелений” рівень епідемічної небезпеки, який дає змогу переглянути підходи до протиепідемічних обмежень у бік пом’якшення, встановлюється в разі досягнення таких ознак епіднебезпеки на всій території України:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис. населення за останні 14 днів – менше ніж 75;

  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена) – менш як 4%;

  • кількість тестувань методом ПЛР та експрес-тестувань протягом останніх семи днів на 100 тис. населення – більше ніж 300;

  • на всій території України немає регіонів із встановленим “червоним” рівнем епідемічної небезпеки.

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.