Пятница , 29 Март 2024
Общество

Риба, м’ясо та “молочка”: які фальсифікати найчастіше везуть в українські школи та магазини

Фальсифікація харчових продуктів є проблемою номер один в Україні. Щорічно фахівці вилучають тисячі кілограмів підроблених продуктів.

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала голова Державної служби з питань безпеки продуктів харчування та захисту споживачів Владислава Магалецька, інформує UAINFO.org

“Фальсифікат в нашій країні зараз – це проблема номер один. У тому числі це наслідок пандемії, яка вдарила по кишенях українців і активізувала “ділків”, – написала вона.

За словами Магалецької, фахівці Держпродспоживслужби у співпраці з громадськими організаціями та правоохоронними органами постійно вилучають фальсифікат по всій країні. У тому числі знаходять підроблені продукти в школах. 

“Це тисячі кілограмів продуктів на рік. Тільки за перші три місяці цього року ми вилучили з обігу або не допустили до реалізації 8600 кілограмів фальсифікованих молокопродуктів, м’яса і м’ясопродуктів, риби”, – додала вона.

При цьому глава відомства зазначила, що Україна далеко не єдина країна, яка страждає від цього явища. У Європі збиток від фальсифікату оцінюється на рівні 8-12 млрд євро на рік. Найбільш поширене це явище в Іспанії, Італії, Нідерландах, Греції, Польщі. Серед продуктів, які фальсифікують найчастіше, – жири та масла, риба і продукти з неї, м’ясо і м’ясопродукти й т. ін. 

“Пам’ятайте про це, коли раптом захочете купити дешеву імпортну оливкову олію або хамон в місці, де постійно “поламаний” касовий апарат”, – порадила Магалецька.

Вона закликала українців залишати скарги та отримувати оперативну інформацію в чат-боті Держпродспоживслужби. 

UAINFO

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.