Пятница , 29 Март 2024
Общество

Financial Times: Коронавірус може покінчити з роботою в офісі

У світі соціального дистанціювання багато офісних працівників не бачили своїх робочих столів вже кілька тижнів. Але коли карантин, запроваджений через коронавірус, закінчиться, вірогідно у світі буде менше офісних столів, за які можна було б повернутися. 

Зіштовхнувшись з гострою потребою скоротити розходи, керівники компаній помітили, що це можна зробити за рахунок нерухомості, зважаючи на те, як легко їхнім фірмам вдалося адаптуватися до віддаленої роботи. Про це пише Financial Times. 
“Ідея розміщення 7 тисяч людей в одній будівлі може відійти в минуле”, – каже представник Barclays Джес Стейлі.

“Можливо нам не потрібні всі офіси, які в нас зараз є по всьому світу”, – додає Дірк ван де Пут з Mondelez. Тим часом, Серджіо Ермотті сказав виданню, що UBS вже думає покинути дорогі офіси в центрі міста. 
Компанія PwC провела опитування, яке показало, що чверть фінансових директорів вже розглядають можливість скорочення об’ємів нерухомості. Тим часом, фірма Site Selectors Guild, яка допомагає  компаніям шукати нові квадратні метри, розповіла, що з початку карантину в США половина пошуків була призупинена.

Голова команди з підбору приміщень американській бухгалтерській фірмі BDO Том Стінгер каже, що його клієнти серйозно обговорюють питання скорочення розходів на нерухомість. 
“За шість тижнів ми взяли майже всі офіси корпоративної Америки і перенесли їх на кухні й вітальні. Але все пройшло без проблем”, – каже він. 
“Люди звикають. Тепер в корпоративній й урядовій сфері вважається нормальним, якщо під час відео-конференції позаду бігає собака чи дитина”, – додав Стінгер. 
Не скучають за офісами й керівники компаній.

За останні шість тижнів у мене було більше контактів з 20 тисячами співробітників, ніж за останні 6 місяців”, – зізнався Джим Колінз з біотехнологічної компанії Corteva. У свою чергу, Саліл Парех з компанії Infosys каже, що йому було легше організувати відеоконференції з клієнтами з дому, ніж ходити до них на зустріч. Тому він не бачить великої потреби в тому, щоб його співробітники якомога швидше поверталися в офіс після карантину. І деякі з них можуть лишитися вдома. 
Але все це тривожний сигнал для керівників компаній, які володіють комерційною нерухомістю. Вони наголошують, що робота з дому – це “неприйнятно”.

“Багато хто з нас вже зіштовхнувся з проблемою неефективності роботи з дому. Люди скучають за взаємодією і продуктивністю, яку забезпечує офісне середовище”, – сказав один з керівників Empire Realty Realty Trust Томас Дюрелс.

Виконавчий директор British Land Кріс Грігг вважає, що люди будуть працювати в офісах і в майбутньому. Хоча формат такої роботи може змінитися. 
“Треба розуміти, що є люди, які з усіх сил намагаються суміщати догляд за дітьми і їхнє навчання зі своєю щоденною роботою. А ще більше співробітників молодшої ланки, які орендують квартири разом і думають, що нинішня ситуація – це кошмар”, – каже Грігг.

unian.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Свежие новости

Погода

Новости по теме

Что нужно делать если произойдет несчастный случай на производстве?

Какого алгоритма действий нужно придерживаться при несчастном случае на производстве.

Какими должны быть поворотники в автомобиле чтобы не получить штраф?

На территории украинского государства водитель может быть оштрафован за красные указатели поворотов.

Каким образом отношение к ТЦК играет на руку Российской Федерации?

Отношение общества к ТЦК не является справедливым по отношению к организации.