Четверг , 25 Апрель 2024
Общество

Чотири продукти, які знижують імунітет. Уникайте їх на карантині

Під час карантину, коли практично всі замкнені у своїх будинках на самоізоляції, залишається дуже мало розваг та занять. У багатьох денні активності миготять між походами до холодильника.

Лікарі занепокоєні, що на карантині люди їдять більше, хоча енергії витрачають менше. До того ж роблять свій вибір не на сторону корисної їжі. Але є продукти, які знижують наш імунітет. І вживати їх на карантині особливо небажано.

Кава

Улюблений напій у великих кількостях негативно впливає на імунітет. Вся справа у високому вмісті кофеїну, який пригнічує роботу вилочкової залози (орган, що виробляє Т-клітини, захист організму від вірусів і бактерій). Безпечним вважається вживання 1-2 чашок в день. Додавання молока, як багато хто вважає, не робить напій більш корисним. 

Сухі сніданки
На жаль, в улюблених мюслях швидкого приготування практично нічого корисного немає. У них багато простих вуглеводів, що швидко розщеплюються, а при малорухливому способі життя (а він такий у багатьох на карантині) залишаються в підшкірному жирі.

До того ж в таких сніданках додані підсолоджувачі і підсилювачі смаку. Віддайте перевагу цільно зерновим кашам, які необхідно варити. У них багато клітковини, що активізує роботу корисних бактерій в кишечнику, а вони допоможуть вашому імунітету.

Алкоголь
Немає безпечної дози алкоголю, а на самоізоляції, коли завтра не потрібно йти на роботу, можна легко переборщити з кількістю випитого. Зловживання випивкою перевантажує печінку, яка активно бореться з виведенням токсинів з організму. Якщо в її функції будуть збої, то це відіб’ється і на імунній системі, знизитися можливість протистояти вірусам, а захворівши, процес одужання буде затягуватися.

Солодощі та газовані напої
У солодких десертах багато цукру, який, як відомо, уповільнює роботу імунної системи, зменшуючи кількість білих кров’яних клітин. З іншого боку, володіючи високим глікемічним індексом, впливає на підшлункову, погіршуючи травлення. У хворих на діабет, можливий підйом рівня глюкози в крові.

У десертах багато трансжирів, що збільшують ризик підвищення холестерину і загострення серцево-судинних захворювань. 

u-news.com.ua

Leave a comment

Добавить комментарий

Погода

Новости по теме

Проблемы, которые разрушают брак после рождения ребёнка

Для некоторых пар рождение ребёнка становится самым счастливым днём в мире и...

Почему мы часто засыпаем под звуки телевизора и не только?

Многие люди засыпают при использовании фонового звука, например, от работающего телевизора.

Как правильно общаться с женщинами военными?

На сегодняшний день многие жители Украины защищают государство.

От каких продуктов не стоит отказываться на диете?

Многие хотят похудеть и садятся для этого на диеты.