Субота , 4 Травень 2024
Суспільство

Прогноз погоди на вихідні 28–29 січня: вогко, похмуро та невеликі нічні морози

За даними Sinoptik.ua, погода у вихідні буде вже звичною для цього незвично теплого січня: практично в усіх регіонах країни температура вдень становитиме близько 0 °С, місцями пройде невеликий сніг з примарною надією втриматися на землі.

А у деяких місцях він буде і взагалі з дощем. Сонце здебільшого також ховатиметься за хмарами.

Погода в суботу 28 січня

На більшій частині території України термометри вдень покажуть близько 0 °С. Винятком стануть Закарпаття, де повітря прогріється до +3…+5 °С, Крим (+7…+9 °С), а також Донецька область, де очікуються морози до -4…-5 °С. Опади у вигляді невеликого мокрого снігу та дощу можливі на півдні та південному сході країни. На решті території — мінлива хмарність без істотних опадів.

Уночі буде морозно по всій Україні. На Полтавщині, у Запорізькій та Дніпропетровській областях стовпчики термометрів опустяться до -3…-5 °С, у східних областях та на Сумщині — до -5…-7 °С. У решті регіонів очікується близько -2…-4 °С.

Погода в неділю 29 січня

Наприкінці тижня мокрий сніг із дощем пройде у Запорізькій, Херсонській, Донецькій, Луганській та Харківській областях. У решті регіонів очікується мінлива хмарність, опади будуть несуттєвими. Практично в усіх областях середня денна температура становитиме близько 0 °С, на Закарпатті — +3…+5 °С, на Кіровоградщині та Донеччині — -2…-4 °С.

Уночі в Івано-Франківській, Сумській, Чернігівській, Київській, Черкаській та Чернівецькій областях очікується -4…-6 °С, на решті території України -2…-4 °С.

Погода в понеділок 30 січня

На Волині, у Рівненській, Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Закарпатській, Хмельницькій та Чернівецькій областях погода на початку тижня буде хмарною, пройде невеликий мокрий сніг. При цьому середня температура повітря вдень становитиме близько 0 °С (лише в Криму термометри покажуть +2…+4 °С). Уночі температура повітря опуститься до -2…-4 °С майже в усіх регіонах. Лише на Сумщині та Харківщині можливі морози до -5 °С, у Чернівецькій та Херсонській областях — до -6…-8 °С.

Народні прикмети та вірування

Вважалося, що на Павлів день, 28 січня, зима нарешті починала йти на спад. Яскравий місяць у нічному небі обіцяв ясну погоду найближчими днями, затягнутий хмарами — снігопади. Також знаком швидкого потепління були ворони — що більше їх сиділо на деревах, то швидше мала прийти весна.

На Петра, 29 січня, чекали морозів та ясного нічного неба — літо тоді мало бути спекотним та родючим. А якщо весь день мела завірюха, готувалися до холодної весни.

Leave a comment

Залишити відповідь

Related Articles

Ознаки неповаги, з якими стикаються всі

Часто можна зіткнутися з шанобливим ставленням до себе з боку іншої людини.

Чому жінки не повинні боятися втратити чоловіка? Думка психолога

Жінки переважно завжди мають страх розставання зі своєю другою половиною.

Скільки українських шкіл вивчають російську мову як окремий предмет?

Станом на 20 липня 2023 року підконтрольній українській державі території працювало 10...

Чому ми ідеалізуємо партнера? Зауваження лікаря

Бачити найкращі риси у своєму партнері може бути чудовою рисою для будь-якої...