П’ятниця , 18 Жовтень 2024
Федір Веніславський
Суспільство

Чи готується в Україні мобілізація із 18 років?

В Україні не планують знижувати призовний вік до 18 років, і жодних законодавчих змін у цьому напрямі поки що не передбачено.

В Україні не планують знижувати призовний вік до 18 років, і жодних законодавчих змін у цьому напрямі поки що не передбачено, повідомляють “Вечірні Вісті” з посиланням на PolitExpert.

За його словами, офіційних вимог від партнерів щодо зниження віку мобілізації нижче 25 років не надходило. Хоча на зустрічах західні партнери та журналісти порушували питання про те, що молоді люди віком 18-25 років можуть ефективніше виконувати бойові завдання.

Веніславський наголосив, що в Україні позиція президента та парламенту залишається незмінною — питання щодо зниження призовного віку не розглядається. Думка окремих осіб не може бути підставою для зміни законодавства.

У квітні 2024 року було ухвалено закон про зниження віку мобілізації з 27 до 25 років. Незважаючи на обговорення у публічному просторі та тиск з боку західних партнерів, українська влада не готова знижувати призовний вік до 18 років. Вже відомо про мобілізацію та вербування найманців на окупованих територіях України.

Відстрочки від мобілізації діятимуть до 9 листопада.

Leave a comment

Залишити відповідь

Погода

Related Articles

Чим небезпечне самопризначення антибіотиків? Відповідь МОЗ

Більшість завдань можна виконати самостійно, але результат відрізнятиметься від роботи професіоналів. Однак,...

На Україну насуваються перші заморозки: чи повернуться відключення світла

Найближчими днями в деяких регіонах України очікуються перші заморозки, проте це не...